ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ TOPOS PUBLICATIONS ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ TOPOS PUBLICATIONS
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΤΙΒΟ EBOOKS
Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Γληνού
Γονείς και παιδί
Διαπολιτισμική εκπαίδευση
Διδακτική
Διδακτική των Επιστημών
Διεπιστημονικές προσεγγίσεις
Δίκαιο
Εγκληματολογία
Ειδική Αγωγή
Εκπαίδευση: Θεωρία και εφαρμογές
Επιστήμες & Τεχνολογία
Επιστημολογία
Ιστορία
Κλιματική Κρίση
Κοινωνικές επιστήμες
Κοινωνική Ανθρωπολογία
Κοινωνική Πολιτική
Κοινωνική Ψυχιατρική
Κοινωνιολογία
Κοινωνιολογία του Πολιτισμού
Λαογραφία
Λεξικό
Μαρξιστική θεωρία
Μαρτυρίες
Μέθοδοι έρευνας και Στατιστική
Μελέτες - Ερευνα
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Οικολογία
Οικονομία
Παιδαγωγικά
Πολιτική
Πολιτική και Ιστορία
Πολιτισμική Ιστορία
Σειρά mέta / Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού
Σεξουαλικό Δίκαιο
Σημειολογία
Σύγχρονη Ριζοσπαστική Θεωρία
Φιλοσοφία
Φύλο – Σεξουαλικότητα
Ψυχιατρική
Ψυχική Υγεία
Ψυχοθεραπεία-Ψυχανάλυση
Ψυχολογία
Ψυχολογία & Δίκαιο
Αναζήτηση
Συγγραφείς
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
Τίτλοι
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
Περιοδικά
ΑΝΤΙΓΟΝΗ
ΚΡΙΣΗ
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ
ΟΥΤΟΠΙΑ
ΣΥΝΑΨΙΣ
Πρακτορευόμενα
GRANT THORNTON
KOMMON
NEΔΑ
PUBLIC ISSUE
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΙΡΟΓΑ
ΙΔΡΥΜΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΙΕΘΣ
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κύπρου
ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΗ
ΣΥΝΑΨΕΙΣ
Links
Οδηγός Ανάγνωσης
Κατάλογοι
Τα νέα του Τόπου
Πέμπτη 20 Ιουνίου στην Καλλιθέα: ''Θεωρίες Συνωμοσίας' παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Λένη
Σάββατο 22 Ιουνίου στην Αιγείρα Αχαΐας: ''Τεχνητή Νοημοσύνη'' παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Μαυρόπουλου
Τετάρτη 19 Ιουνίου στην ΕΣΗΕΑ: ''Μεταπολίτευση'' παρουσίαση του βιβλίου του Διονύση Ελευθεράτου
Τετάρτη 19 Ιουνίου στη Μυτιλήνη: ''Θάνατοι στη Χούντα'' παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Βεριώνη
Κυριακή 2 Ιουνίου στα Μέγαρα: ''8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα'' παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Στρατούλη
Πέμπτη 30 Μαΐου στη Λαμία: ''Τεχνητή Νοημοσύνη'' παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Μαυρόπουλου
Πέμπτη 30/05, Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: «Σεξουαλική βία και κακοποίηση. Νομοθεσία και πραγματικότητα» εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο του Ευτύχη Φυτράκη
Σάββατο 18 Μαΐου Signing: «Ένα καινούργιο χθες» του Φώτη Πεχλιβανίδη στο COMICDOM CON ATHENS
Περισσότερα »
Το Γράμμα του Τόπου
Γράμμα του Τόπου
Δελτίο παραγγελίας

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε σε excel το δελτίο παραγγελίας των βιβλίων του Τόπου.

Όροι χρήσης

Παρακαλούμε, πριν την παραγγελία σας να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου, τους Όρους Χρήσης και πληροφορίες για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΙΑ » Δίκαιο
Το «άλλο άκρο» στο εδώλιο: δικαιοσύνη ή ατιμωρησία ξανά;

Το «άλλο άκρο» στο εδώλιο: δικαιοσύνη ή ατιμωρησία ξανά;
Αγόρευση στη δίκη της Χρυσής Αυγής (20 & 21 Ιανουαρίου 2020)

Παπαδάκης Kώστας

Σελ.: 256
Σχήμα: 14 x 21
ISBN: 978-960-499-318-5
Τιμή: 10,00 €
Τιμή online: 9,09 €


  Προσθήκη στο καλάθι

Δελτίο τύπου & Εξώφυλλο

1η έκδοση: Μάιος 2020

Aπό τον πρόλογο του βιβλίου: “Η ελλιπής δηµοσιότητα της διεξαγωγής της δίκης κατέστησε αναγκαία τη δηµοσιοποίηση των αγορεύσεων των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, προκειµένου η επιχειρηµατολογία, η τεκµηρίωση και τα στοιχεία τους να γίνουν ευρύτερα γνωστά. Εξάλλου δεν είµαστε δικηγόροι µόνο για τα έδρανα των δικαστηρίων, είµαστε µέρος του αντιφασιστικού κινήµατος, που µας ανέθεσε τιµητικά την έκφραση της φωνής του µέσα και έξω από τη δίκη.
Χρέος µας είναι να σταθούµε άξιοι για να τιµήσουµε αυτήν την αποστολή, µε βαθιά επίγνωση του µεγέθους της ευθύνης που την περιβάλλει. Το χρωστάµε στα θύµατα του φασισµού και του ναζισµού στη χώρα µας, και όχι µόνο, το χρωστάµε στη γενιά της Αντίστασης, το χρωστάµε στη γενιά του αντιδικτατορικού αγώνα και του Πολυτεχνείου, το χρωστάµε σε όλους όσους αγωνίζονται για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και µετανάστες, ενάντια στα υπολείµµατα του ρατσιστικού δηλητήριου της Χρυσής Αυγής, όπου και αν αυτό βρίσκει φιλοξενία. Και φυσικά το χρωστάµε στις επόµενες γενιές, για να ζήσουν και εκείνες µε τις ελευθερίες που κατέκτησαν και µας πρόσφεραν οι προηγούµενες.

Και δεν θα κάνουµε τη χάρη σε κανέναν  να πνίξουµε την αλήθεια στη σιωπή και στην αστική υποκρισία. ”

Κ.Π.


Παρουσίαση στην Αυγή από την Ελένη Πορτάλιου
Για την υπεράσπιση της δημοκρατίας με την αμετάκλητη καταδίκη των δολοφόνων

(...) Ο έγκριτος νομικός, διά βίου μάχιμος υπερασπιστής κατατρεγμένων ανθρώπων όπως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, τους οποίους η κοινωνική ιεραρχία κατατάσσει στις χαμηλότερες βαθμίδες της, καταθέτει το βιβλίο αυτό -opus magnum, θα πω- που συμπυκνώνει τον επιστημονικό λόγο υπέρ αδυνάτου, εμψυχωμένο από τη ζώσα εμπειρία τού συγγραφέα στο αντιφασιστικό κίνημα. Μεταφέρει όλα τα στάδια και όλες τις πτυχές της διαδικασίας της δίκης της Χρυσής Αυγής. Από τη μια τα αλληλοκαρφώματα και τις παλινωδίες των κατηγορουμένων, προκειμένου να δραπετεύσουν από το βάρος της εγκληματικής οργάνωσης στην οποία είναι σφιχτοδεμένοι. Από την άλλη, ο ατελείωτος κατάλογος των εγκλημάτων τους, που οδήγησαν στον θάνατο και σε βαρείς τραυματισμούς χιλιάδες αθώα θύματα, για τον μοναδικό λόγο ότι ήταν «ξένοι» - απόβλητοι πρόσφυγες και μετανάστες ή πολέμιοι του ναζισμού. Όλα αυτά δεν ενόχλησαν επί σειρά ετών τις αρμόδιες αρχές της χώρας μας, που, κατά τα άλλα, ομνύει στην αρχαία της Ιστορία, στην οποία, όμως, ήταν αντικείμενο λατρείας ο Ξένιος Ζευς. Ως αποτέλεσμα, άφηναν δεκάδες εγκλήματα να περνούν ατιμώρητα μπροστά από τα μάτια τους .

(...) Το βιβλίο του Κώστα Παπαδάκη μάς υπενθυμίζει τόσο τις εγκληματικές πράξεις εναντίον χιλιάδων κοινωνικών και πολιτικών αντιπάλων της ναζιστικής οργάνωσης  όσο και τις πληγές στο σώμα της δημοκρατίας, την αδράνεια και τη συνενοχή του κράτους, που αδιαφορούσε προκλητικά. Είναι ένα σημαντικό βιβλίο-τεκμήριο, το οποίο επαναφέρει στη μνήμη μας καρέ-καρέ τα γεγονότα και τον δικαστικό αγώνα που δόθηκε με την εμπεριστατωμένη και πολυδιάστατη αγόρευσή του συνηγόρου πολιτικής αγωγής των Αιγυπτίων ψαράδων.

Διαβάστε όλη την παρουσίαση εδώ
γράφει η Ελένη Πορτάλιου, Αυγή (20/05/2020)

 

Συνέντευξη στην Ε. Ντούρου για το Documento

Tο βιβλίο µε την αγόρευση του Κώστα Παπαδάκη, συνηγόρου πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων ψαράδων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, εκδόθηκε πριν από το lockdown, εξαντλήθηκε προτού καν βγει στα βιβλιοπωλεία και κυκλοφορεί στη δεύτερη πλέον έκδοσή του. Πριν από λίγες µέρες συναντηθήκαµε στο γραφείο του.
Η δίκη έχει ήδη κλείσει πέντε χρόνια. Ποιες δυσκολίες αντιµετωπίσατε αυτό το διάστηµα;
«Η µεγαλύτερη δυσκολία ήταν ότι τη δίκη τη διεξαγάγαµε οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής εκπληρώνοντας εµείς ουσιαστικά τα καθήκοντα του εισαγγελέα, δηλαδή την καταγραφή και ανάδειξη των εκατοντάδων περιστατικών βίας, την ανεύρεση και αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού, την επιλογή των µαρτύρων όπως και των εγγράφων. Είναι οµολογηµένο ακόµη και από αγόρευση συνηγόρου υπεράσπισης ότι αν δεν υπήρχε πολιτική αγωγή, δεν θα υπήρχε δίκη. Η εισαγγελία ήταν ανύπαρκτη. Η ανυπαρξία της κορυφώθηκε µε την αθωωτική πρόταση. Επίσης, η δηµοσιότητα της δίκης ήταν ελλιπής. Αυτό συνέβαλε στην υποβάθµιση της εικόνας της στον κόσµο. Εµείς οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής αντιµετωπίσαµε το πρόβληµα της έλλειψης δηµοσιότητας στις νοµικές του διαστάσεις. Εχουµε έναν νόµο σε ισχύ –που δυστυχώς δεν κατάργησε η προηγούµενη κυβέρνηση– ο οποίος ουσιαστικά απαγορεύει τη ραδιοτηλεοπτική µετάδοση. Εχουµε επίσης έναν νόµο σε ισχύ –που επίσης δεν κατάργησε η προηγούµενη κυβέρνηση– που δεν επιβάλλει την τήρηση πρακτικών µε φωνοληψία. Και φυσικά είχαµε την περιθωριοποίηση της δίκης στον Κορυδαλλό.» (...)

Διαβάστε την συνέντευξη εδώ
Έμυ Ντούρου, Documento-DocVille (14.06.2020)

 

Συνέντευξη του συγγραφέα στον Γ. Σαχίνη για το ραδιο 98.4

Ο Κώστας Παπαδάκης , μιλώντας στο Ράδιο 98.4 με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του στο Ηράκλειο , «Το «άλλο άκρο» στο εδώλιο: δικαιοσύνη ή ατιμωρησία ξανά; Αγόρευση στη δίκη της Χρυσής Αυγής (20 & 21 Ιανουαρίου 2020), αναφέρθηκε στην εκτίμηση του ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες , η απόφαση θα πρέπει να αναμένεται στα τέλη του 2020.

Ο ίδιος μιλώντας για το βιβλίο του αλλά και την ακροαματική διαδικασία, επεσήμανε ότι η δίκη αυτή δεν έτυχε από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης της δημοσιότητας που της έπρεπε και κυρίως της ανάδειξης του εγκληματικού χαρακτήρα, που όπως είπε είχε από την κορυφή έως την βάση της πυραμίδας, η ναζιστική – φασιστική αυτή οργάνωση. Ο κ. Παπαδάκης, αναφέρθηκε σε πτυχές και παράγοντες της δίκης, αλλά και στο πώς το κράτος και οι κυβερνήσεις διαχρονικά, στην ουσία αντιμετωπίζουν πιο χαλαρά μια τέτοια εγκληματική οργάνωση, την ώρα που επιβάλλουν εξοντωτικές ποινές σε αριστερές οργανώσεις , παρότι με ψευδεπίγραφο τρόπο καλλιεργούν κατά τα άλλα θεωρίες περί δύο άκρων.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ 
radio98.4 (03/07/2020)
 

Διαβάστε εδώ το άρθρο του Κώστα Παπαδάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών (17.05.2020) και εδώ μια παρουσίαση της Αφροδίτης Φράγκου στο περιοδικό Σοσιαλισμός από τα Κάτω (25.05.2020)

Διαβάστε εδώ την ομιλία του Κωνσταντίνου Πουλή, που εκφωνήθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου στη Χαλκίδα (thepressproject.gr 11/7/2020).

 


Παρακολουθείστε εδώ την παρουσίαση του βιβλίου το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020, στον Πολυχώρο Λιπασμάτων - Είσοδος Υδατόπυργου (Θέατρο εκδηλώσεων). 

Ομιλητές: Βασίλης Βασιλικός, συγγραφέας, βουλευτής επικρατείας, Χρήστος Βρεττάκος, δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Θανάσης Διαβολάκης, εκπαιδευτικός, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Χρύσα Παπαδοπούλου, δικηγόρος, συνήγορος οικογένειας Φύσσα και ο συγγραφέας. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ανδρουλιδάκης. Χαιρετισμός από τη Μάγδα Φύσσα. 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

 

Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου στο Polis Art Cafe στην Αθήνα, Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020.
Για το βιβλίο μίλησαν οι: Παναγιώτης Γκαργκάνας (διευθυντής εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη), Δημήτρης Δεσύλας (μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Ελένη Πορτάλιου (ομότιμη καθηγήτρια ΕΜΠ), Δημήτρης Σαραφιανός (τ. μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ) και ο συγγραφέας Τη συζήτηση συντόνισε o δημοσιογράφος Διονύσης Ελευθεράτος.


rss feed Νέων

rss feed Νέων Εκδόσεων

Follow us:         

 

Εκδόσεις Τόπος
Μεθώνης 71Α, 10683 Αθήνα
Τηλ.: +30 210 8222835
Fax: +30 210 8222684
Επικοινωνία: info@motibo.com

Κεντρική διάθεση:
Zωσιμάδων 6, 10683 Αθήνα
Tηλ. +30 210 3221580
Fax: +30 210 3211246
Επικοινωνία: bookstore@motibo.com

Προσφορές
Login
Your e-mail:
Your password:
Εχετε ξεχάσει τον κωδικό σας;
Θέλετε να εγγραφείτε;
Νέες εκδόσεις
Οι σκληροί δεν διαβάζουν ποίηση
Αλέξις Ραβέλο
Πάρε τα χνάρια που άφησα
Σπύρος Δερβενιώτης
Πολιτικές διαιρετικές τομές και κοινωνικές ανισότητες
Έργο Συλλογικό
Ένα καινούργιο χθες
Φώτης Πεχλιβανίδης
Μεταπολίτευση
Διονύσης Ελευθεράτος
Ψηλαφώντας την Έννοια της Αρετής
Σωτήρης Βαρνάβας
Κοινωνική Εργασία και Κοινωνική Αποστέρηση
Έργο Συλλογικό
Η Μεγάλη Ιδέα από την πλευρά των Οθωμανών, 1839-1869
Λεωνίδας Μοίρας
Η Επικίνδυνη Παρακμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Έργο Συλλογικό
Την εποχή που τα φίδια αλλάζουν δέρμα
Μαρώ Κάργα
Τεχνητή Νοημοσύνη
Αντώνης Μαυρόπουλος
Ο καπιταλισμός της πλατφόρμας
Nick Srnicek
Ανεξάρτητες Αρχές
Γιάννης Γιαννάκος
Πολλά Μικρά Απλά
Διονύσης Χαριτόπουλος
SEX - ΝΟΜΟΣ - ΕΓΚΛΗΜΑ
Ευτύχης Φυτράκης
Θάνατοι στη Χούντα
Δημήτρης Βεριώνης
Να ξαναμιλήσουμε για την εκμετάλλευση
Χρήστος Λάσκος
Πτέρυγα Α' - Κελί 71
Βασίλης Τσιράκης
Ο κόσμος καίγεται
Πέτρος Κόκκαλης - Ξενοφών Κοντιάδης 
Η Άνοδος και η Πτώση των Εργατικών Διεθνών: Γ΄ κύκλος (B΄ Τόμος)
Τάκης Μαστρογιαννόπουλος
Παιδιά χαμένα στην κατάθεση
Όλγα Θεμελή
Σα μαγεμένο το μυαλό μου
Θανάσης Σκρουμπέλος
Δυτικές Χώρες
Ουίλιαμ Μπάροουζ
Χωριό Ποτέμκιν
Γιώργος Παναγή
Μόνο τους πεθαμένους
Αλέξις Ραβέλο
Λίγα λόγια για μένα
Καλλιρρόη Παρούση
Η δύναμη του Focusing
Ann Weiser Cornell
Οι εφαρμογές της θετικής ψυχολογίας στη συμβουλευτική
Έργο Συλλογικό
Μιλώ στα παιδιά μου για τη χούντα και το Πολυτεχνείο
Ολύμπιος Δαφέρμος
Για την πολιτική που διαμορφώνει
Σεραφείμ Σεφεριάδης
Μπορεί η Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Έργο Συλλογικό
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ