Οι αναγνώστες που επέλεξαν αυτή τη νουβέλα επέλεξαν επίσης τo μυθιστόρημα του ίδιου:
Η μανία με την Άνοιξη
Στον καθένα κάτι λείπει σ’ αυτή τη ζωή. Κι αυτό που του λείπει καταντάει το φριχτό του μαρτύριο, άμα το αναλύει ξανά και ξανά, άμα του παραδίνει σημασία…
Το TrueLove είναι ένα σκληρό παιχνίδι ερωτικών σχέσεων στην εποχή του Διαδικτύου, διασκεδαστικό για τον αναγνώστη αλλά συχνά επικίνδυνο για τους ήρωες του βιβλίου – στον απόηχο των Επικίνδυνωνσχέσεων του Λακλό. Πρόκειται για μια σύγχρονη σάτιρα ηθών, με τους ήρωες σε υπαρξιακή κρίση. Ο συγγραφέας Μίμης, η φίλη του Σοφία, η διαφημίστρια Κική, η γραφίστας Ντίνα, ο φίλος του Μίμη, Στέλιος, η κομμώτρια Ντέζη, ο αστυνόμος Πορφύρης συγκρούονται ανελέητα μεταξύ τους, επειδή σε όλους λείπει το ίδιο πολύτιμο αγαθό – που μάταια διεκδικούν από τον πρώτο τυχόντα.
Το TrueLove είναι ο ανεκπλήρωτος έρωτας από την πλευρά των αντρών. Η επιθυμία για συντροφικότητα από την πλευρά των γυναικών. Είναι η απελπισμένη αναζήτηση του Νοήματος, μέσα κι έξω από τα δεσμά της συμβίωσης. Tα χαμένα όνειρα του Μάη του '68 όπως υπαινικτικά σχολιάζει η παρακάτω εικόνα.
Το θέμα του True Love ταιριάζει σε ροζ ιστορία. Αλλά δεν είναι. That goes without saying. Ο ρομαντισμός του είναι περιπαικτικός και οι γνωστές συμβάσεις του είδους μόνον ως χοντρά αστεία μπορούν να διαβαστούν.
Το True Love είναι στην ουσία μια μαύρη κωμωδία, που σαρκάζει όσους κάνουν το λάθος να μπερδεύουν το μυαλό με την καρδιά τους· γεγονός που αφορά κάποιους διανοούμενους οι οποίοι, αν και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην αναζήτηση του Νοήματος, αγνοούν την πιθανότητα αυτό να βρίσκεται, στην κυριολεξία, αν όχι μέσα τους, οπωσδήποτε πολύ κοντά τους.
(...) Ο Μαραγκόπουλος που για δεκαετίες ήταν αφοσιωμένος στην ’’στρατευμένη λογοτεχνία’’ καταθέτει το λιγότερο πολιτικό βιβλίο της σταδιοδρομίας του με ένα έξοχης αισθητικής εξώφυλλο που ακουμπάει την αισθητική των κόμιξ. Το περιεχόμενο αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη αφού από τον Σανιδόπουλο και τη Φλώρα του Τσίρκα ο συγγραφέας γράφει για ερωτικά παιχνίδια, ανεκπλήρωτες σχέσεις, και δεν διστάζει να φλερτάρει με τη ροζ αντρική λογοτεχνία, την οποία, όμως στην πραγματικότητα παρωδεί ανελέητα στις σελίδες του Τrue Love. Κατά πως φαίνεται ο Μαραγκόπουλος διανύει μάλλον την πλέον εξωστρεφή συγγραφική του περίοδο και πλέον έχει ενστερνιστεί απόλυτα την κλασική φόρμα γραφής. Ίσως γιατί εσχάτως έχει βουτήξει βαθιά και στον κόσμο των μπλογκ και στο σήμερα.
Ο Ξενοφώντας Μπρουντζάκης έγραψε στο Ποντίκι Αρτ (12.06.08)
(...) Σήμερα όλες οι τρυφερές ιδέες, που κάποτε καλλιέργησαν οι ουτοπίες, μένουν εκτός μόδας, στο περιθώριο, έτσι που τα πράγματα γίνανε απλά «ρούχα, αυτοκίνητα, σπίτια, παιδάκια» υποθηκευμένα στους ανοιχτούς λογαριασμούς μιας χαρούμενης τράπεζας. Πρόκειται για μια λογοτεχνία που σαρκάζει, παίρνοντας πολύ σοβαρά τον ρόλο της και την ταυτότητά της, μέσα στην τρέχουσα φτήνια των καιρών. Ο Μαραγκόπουλος διαθέτει αφοπλιστική αμεσότητα καθώς αφηγείται τις ιστορίες του και σε κάνει να νιώθεις ότι συμμετέχεις και συ μέσα στην ζωή της διήγησης.
Η Ρούλα Γεωργακοπούλου έγραψε στο "Βιβλιοδρόμιο" των Νέων(21.06.08)
(...) Ο Άρης Μαραγκόπουλος δεν έχει σκοπό πάντως να πειράξει τα κλισέ που θέλουν τους άντρες κυνηγούς της ηδονής και τις γυναίκες μουτζαχεντίν της συντροφικότητας και της σιγουράντζας. Έστω κι έτσι, ο Μίμης, η Σοφία, η Κική, η Ντίνα, ο Στέλιος, ο Πορφύρης και η κομμώτρια Ντέζη φτιάχνουν με τα κορμιά τους όλους τους δυνατούς συνδυασμούς δίνοντας στο βιβλίο ένα ελαφρώς kinky άρωμα ιδανικό για τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού.
Ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου έγραψε στην Ελευθεροτυπία (04.07.08)
(...) Ο Άρης Μαραγκόπουλος γράφει μια ιστορία για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι δυσκολεύονται να συναντηθούν, να συνευρεθούν και να συνομιλήσουν, ακόμη κι αν βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής ο ένας από τον άλλο, ακόμη κι αν οι ανάσες τους κοντεύουν να μη μπορούν να ξεχωρίσουν. Ένα λογοτεχνικό παιχνίδι με διάφορα αφηγηματικά είδη (από το αισθηματικό ρομάντζο και τα μυθιστορήματα ερωτισμού μέχρι την μαύρη κωμωδία και τη φάρσα), που μας κάνει να δούμε τους ήρωες και όλα όσα τους συμβαίνουν με μια μάλλον λοξή αν όχι και περιπαικτική ματιά.
Η Μαρία Μοίρα έγραψε στην Κυριακάτικη Αυγή (03.08.08)
(...) Δεν είναι η λαγνεία ή η ηδονοθηρία που ωθεί τους ήρωες του βιβλίου σε άγρα νέων περιπετειών, αλλά μια καμουφλαρισμένη απελπισία για ό,τι κατέχουν και δεν τους ανήκει. Η εμμενής προσδοκία να συναντήσουν τον απόλυτο έρωτα, τον αβάσταχτο πόθο. Μια προσδοκία σχεδόν σπαραχτική, που τους βυθίζει στο τέλμα της αδράνειας ή της απόγνωσης. Κορεσμός και πείνα, πλησμονή και δίψα, πολυκοσμία και μοναξιά. Παμπόνηρες αλεπούδες και κουτοπόνηροι κυνηγοί. Το παιχνίδι έχει αρχίσει και οι κανόνες του πρέπει επειγόντως να εφευρεθούν...
Η Ελένη Γκίκα έγραψε στo Έθνος της Κυριακής(03.08.08)
(...) Ως αποτέλεσμα και παρότι φαινομενικά επιδίωξε το αντίθετο, ο Άρης Μαραγκόπουλος υπογράφει ένα ακόμα πολιτικό, πολυεπίπεδο και σύνθετο, «δύσκολο» βιβλίο. Ένα τολμηρό, δοκιμιακό μυθιστόρημα, όπου το ζητούμενο, εκτός από τις σχέσεις των δύο φύλων, είναι η εποχή και το Νόημα που αλλάζει ή δεν αλλάζει μορφή μέσα στις καινούργιες συνθήκες.
Ο Ντίνος Σιώτης έγραψε στο λογοτεχνικό περιοδικό (δε)κατα
Ο Άρης Μαραγκόπουλος με το True love του χτυπά διάνα στην καρδιά την αδιάκριτη πλευρά της σύγχρονης εποχής: Τρου λαβ στα χαρακώματα του διαδικτύου, με το πληκτρολόγιο της επιθυμίας ως το πολυτιμότερο αγαθό και την ανδρική όψη του έρωτα ως πυξίδα που βγάζει σε αδιέξοδα από την πίσω πόρτα. Γραφή στακάτη με το τρέμουλο της συγκινησιακής αύρας, με πιθανότητες ανοιχτές, με μπλόγκερ να μπαινοβγαίνουν σε αναρτήσεις λέγοντας και δείχνοντας περισσότερα από όσα θέλουν, με μια παρέα που αναμοχλεύει υπαρξιακές καταστάσεις από το βάθος των συγκρούσεων. Μυθιστόρημα ιδεών, εμμονών και αξιώσεων που περιπαίζει εμπλέκοντας το ροζ της ελαφρότητας με το μαύρο του σκότους.
Δείτε εδώ ένα video για το True Love που δημιούργησε o ίδιος ο συγγραφέας (όπου διαβάζει εκτενή αποσπάσματα του βιβλίου) .
Ανακαλύψτε το πρώτο κεφάλαιο του True Love στον Οδηγό Ανάγνωσης, μια συνέντευξη του συγγραφέα στην Athens Voice (05.06.08) και μια δεύτερη στο περ. (δε)κατα (φθινόπωρο 08, τ. 15). Eπίσης τα κίνητρα γραφής του βιβλίου στη Lifo (05.06.08) και μια κριτική παρουσίασή του από τον Ξενοφώντα Μπρουντζάκη στο Ποντίκι Αρτ (12.06.08). Eπίσης μια κριτική στην Ελευθεροτυπία (13.07.08) και την κριτική αυτής της κριτικής από τον συγγραφέα – καθώς και κριτικές στην Κυριακάτικη Αυγή και το Έθνος της Κυριακής (03.08.08).
Eπίσης: H annabooklover και ο ficciones, εργώδεις και οξυδερκείς bloggers της ανάγνωσης και οι δύο, συζήτησαν online το Τrue Love. Διαβάστε εδώ ή εδώ ολόκληρη την απολαυστική και γόνιμη συζήτησή τους.