ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ TOPOS PUBLICATIONS ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ TOPOS PUBLICATIONS
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΤΙΒΟ EBOOKS
Ars Cogitans
Comics / Graphic Novel
Cult Stories
Αθλητισμός / σειρά Ballpen
Αστυνομική Λογοτεχνία / Μυστηρίου
Βιογραφίες
Γελοιογραφίες
Δοκίμιο
Επιστημονική Φαντασία
Ερωτικό μυθιστόρημα
Εφηβική Λογοτεχνία
Θέατρο
Θεωρία / Εφαρμογές Τέχνης
Ιστορικό Μυθιστόρημα
Κλασική Λογοτεχνία
Κλασική λογοτεχνία / Λάμψη του Λόγου
Λευκώματα
Λογοτεχνικό Δοκίμιο
Μαγειρική
Μουσική
Μουσικολογία
Παιδικό Βιβλίο
Ποίηση
Πολιτικό μυθιστόρημα
Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία
Σύγχρονη Ξένη Πεζογραφία
Τέχνη
Αναζήτηση
Συγγραφείς
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
Τίτλοι
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
Περιοδικά
ΑΝΤΙΓΟΝΗ
ΚΡΙΣΗ
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ
ΟΥΤΟΠΙΑ
ΣΥΝΑΨΙΣ
Πρακτορευόμενα
GRANT THORNTON
KOMMON
NEΔΑ
PUBLIC ISSUE
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΙΡΟΓΑ
ΙΕΘΣ
ΣΥΝΑΨΕΙΣ
Links
Οδηγός Ανάγνωσης
Κατάλογοι
Τα νέα του Τόπου
Ο Αμερικάνος στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο στις 23, 25 και 25 Μαίου 2022
Πέμπτη 2 Ιουνίου: ''Το Σύνταγµα της Ελεύθερης Ελλάδας'' παρουσίαση του βιβλίου στο Ηράκλειο
Πέμπτη 26 Μαΐου: ''Οταν γεννιέσαι τρεις φορές'' παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Στρατούλη στην Πάτρα
Τετάρτη 18 Μαΐου: παρουσίαση του μυθιστορήματος του Θανάση Σκρουμπέλου στον Πειραιά
''O Αμερικάνος'': παρουσίαση του μυθιστορήματος του Νίκου Αραπάκη την Τετάρτη 18 Μαΐου στο Άνω Καλαμάκι
Πέμπτη 19 Μαΐου: ''Λαϊκισμός, Δημοκρατία, Αριστερά Η πρόκληση της μεθόδου'' παρουσίαση του βιβλίου στην Αθήνα
Παρασκευή 13 Μαΐου: ''Για το θέατρο'' παρουσίαση του βιβλίου του Βσέβολοντ Μέγερχολντ στην Αθήνα
Πέμπτη 12 Μαΐου: παρουσίαση του βιβλίου ''Το Σύνταγμα της Ελεύθερης Ελλάδας'' στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Περισσότερα »
Το Γράμμα του Τόπου
Γράμμα του Τόπου
Δελτίο παραγγελίας

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε σε excel το δελτίο παραγγελίας των βιβλίων του Τόπου.

Όροι χρήσης

Παρακαλούμε, πριν την παραγγελία σας να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου, τους Όρους Χρήσης και πληροφορίες για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ » Comics / Graphic Novel
Βάλ’ τους Χ - Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας

Βάλ’ τους Χ - Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας

Συλλογικό Έργο

Σελ.: 296
Σχήμα: 17X24
ISBN: 978-618-00-1574-4
Τιμή: 15,00 €
Τιμή online: 13,64 €

::. Λευκώματα
::. Λευκώματα
::. Μαρτυρίες
::. Τέχνη


  Προσθήκη στο καλάθι

Πρώτη έκδοση: Νοέμβριος 2019, σε συνεργασία με το ίδρυμα «Ρόζα Λούξεμπουργκ» και τη «HumanRights360».

Δίγλωσση έκδοση (ελληνικά/αγγλικά)

Μια ιδέα που έγινε καμπάνια, μια καμπάνια που έγινε έκθεση, μια έκθεση που έγινε βιβλίο.

Η διαδρομή της καμπάνιας «Βάλ’ τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας» είναι μακριά και συναρπαστική. Η αποτύπωσή της σε βιβλίο σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μιας περιόδου αγώνα για το βασικό: Να γίνει γνωστή η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής ώστε το σύνολο της κοινωνίας να αντιληφθεί το εύρος της δράσης της.

Η ιδέα που γεννήθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια, πήγασε από μία πολύ συγκεκριμένη ανάγκη: Να έρθει στο προσκήνιο η οργανωμένη ρατσιστική βία που συνδέεται με τη δικογραφία της Χρυσής Αυγής. Για να γίνει αυτό ορατό και συγκεκριμένο, πάρθηκε η απόφαση να αποτυπωθεί η ρατσιστική βία εκεί ακριβώς όπου συμβαίνει: στον δρόμο. Έτσι, τοποθετήθηκαν στα σημεία των επιθέσεων αυτοκόλλητα με QR Codes με τα οποία ο καθένας να μπορεί να «πλοηγηθεί» με το κινητό του στον μαύρο χάρτη της ρατσιστικής βίας.

Αφού εντοπίστηκαν, μέσα από τεκμηριωμένες καταγραφές, τα πιο σοβαρά περιστατικά, ζητήθηκε από 50 Έλληνες δημιουργούς οπτικής εικόνας να τα αποτυπώσουν – ο καθένας με τη δική του προσωπική ματιά. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε κάθε επίθεση με την αντίστοιχη εικόνα και περιγραφή πάνω στον χάρτη της Ελλάδας και ανέβηκε στον ιστότοπο valtousx.gr. Με ένα κλικ πάνω στα σημεία του χάρτη, ο επισκέπτης αντιλαμβάνεται ότι το κάθε τοπωνύμιο είναι ένας τόπος αιματηρής επίθεσης – συχνά ατιμώρητης.

Τέλος, ζητήθηκε από ξένους και Έλληνες εικαστικούς καλλιτέχνες να σκιτσάρουν τα βασικά πρόσωπα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, δίνοντας έτσι ένα συναρπαστικό οπτικό υλικό από μια δίκη που μοιάζει αθέατη για τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ.

Αυτή η πολυδιάστατη και συλλογική προσπάθεια αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της πρωτοβουλίας «Βάλ’ τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας».

Το ίδρυμα «Ρόζα Λούξεμπουργκ» και η «HumanRights360» με την κομβική συνδρομή των εκδόσεων «Τόπος», αποφάσισαν να εκδώσουν αυτό το βιβλίο ως μια τεκμηρίωση της ιστορίας της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα αλλά και ως μια ελάχιστη συμβολή στον πολυετή αγώνα των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς όλα τα έσοδα του βιβλίου θα διατεθούν σε αυτούς.

Το Λεύκωμα Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας αποτελεί τη συμπύκνωση ενός εφιαλτικού χρονικού. Ταυτόχρονα όμως ένα εργαλείο γνώσης, κατανόησης και υπέρβασης στα χέρια της κοινωνίας μας.

Η καμπάνια «Βάλ’ τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας» αποτελεί μια πρωτοβουλία του ιδρύματος «Ρόζα Λούξεμπουργκ» και της «HumanRights360».

Σχεδιάζουν οι:

Δήμητρα Αδαμοπούλου, Τάσος Αναστασίου, Ευάγγελος Ανδρουτσόπουλος, John Antono, Aspalax, Μάριος Μπόρας, Γιώργος Μπότσος, Bratimoto, Γιώργος Χαλκιάς, Chrispy Sift, Molly Crabapple, Σπύρος Δερβενιώτης, Vasco Gargalo, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Τόμεκ Γιοβάνης, Γιώργος Γούσης, Kanellos COB, Βάλια Καπάδαη, Λουίζα Καραγεωργίου, Θανάσης Καραμπάλιος, Θωμάς Κεφαλάς, Σταύρος Κιουτσούκης, Κώστας Κυριακάκης, Μιχάλης Κουντούρης, Άρης Λάμπος, Λέανδρος, Stephen Livanos, Πάνος Μαραγκός, Δημήτρης Μαστώρος, Γιώργος Μικάλεφ, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Δήμητρα Νικολαΐδη, No Budget Epics, Noir Captain, Αλεξία Οθωναίου, Γαβριήλ Παγώνης, Πανάγος, Παναγιώτης Πανταζής, Βαγγέλης Παπαβασιλείου, Παύλος Παυλίδης, Θανάσης Πετρόπουλος, Θανάσης Πέτρου, Piotr, Kianoush Ramezani, Tjeerd Royaars, Soloup, Στέλλα Στεργίου, Maria Stoian, Tasmar, Σάββας «The Pack» Αμπατζίδης, Έφη Θεοδωροπούλου, Αντώνης Βαβαγιάννης, Ξανθός Βενιζέλου, Λευτέρης Γιακουμάκης, Γεωργία Ζάχαρη


Παρουσίαση στην Εφημερίδα των συντακτών
Να μην περάσει ούτε μία επίθεση των νεοναζί στη λήθη

Από τους δρόμους ξεκίνησε το 2018 η καμπάνια «Βάλ’ τους Χ», στο πλαίσιο της οποίας τοποθετήθηκαν QR Codes στα σημεία όπου είχαν καταγραφεί επιθέσεις της Χρυσής Αυγής και έτσι μπορούν όλοι να πλοηγηθούν μέσω των κινητών τηλεφώνων τους, να δουν τι συνέβη σε καθεμία από αυτές μέσα από την οπτική αναπαράσταση και να ενημερωθούν για το εύρος της αιματηρής βίας που σε πολλές περιπτώσεις έμεινε ατιμώρητη.

Η πρωτότυπη ιδέα γνώρισε μεγάλη απήχηση και στις 13 Μαρτίου 2019 τα έργα των δημιουργών που συμμετείχαν στην καμπάνια παρουσιάστηκαν στην έκθεση «Βάλ’ τους Χ» στην Τεχνόπολη.Ηταν η πρώτη φορά που η οργανωμένη ρατσιστική βία της ναζιστικής οργάνωσης έβγαινε έξω από τους τοίχους του Κακουργιοδικείου που δικάζει τη Χρυσή Αυγή, ενώ περισσότερα από 3.000 άτομα έδωσαν το «παρών» στην έκθεση μέσα σε δώδεκα μέρες.Πλέον όλο και περισσότεροι ήξεραν· και τέσσερις μήνες αργότερα η οργάνωση του Μιχαλολιάκου γνώριζε παταγώδη εκλογική αποτυχία και έμενε εκτός Κοινοβουλίου.

Το Ιδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ και η HumanRights360 δεν επαναπαύτηκαν, έφεραν Ελληνες και ξένους σκιτσογράφους στη δικαστική αίθουσα και συγκέντρωσαν ένα πολύτιμο οπτικό υλικό που θα μείνει στην ιστορία της πολύκροτης δίκης. Ανάμεσά τους ήταν η Maria Stoian, σκιτσογράφος και comic artist που ζει στο Εδιμβούργο και σχεδιάζει για το The Nib, όπου και δημοσίευσε πολυσέλιδο κόμικς για τη διαδικασία της δίκης.

«Η άκρα Δεξιά είναι σε άνοδο σε ολόκληρο τον κόσμο. Οταν ομάδες όπως η Χρυσή Αυγή προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τον εαυτό τους παίρνοντας τη μορφή πολιτικών κομμάτων, είναι ακόμα πιο σημαντικό να τους αντιμετωπίζουμε ως μετρήσιμες δυνάμεις. Αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα μάς αφορά όλους. Στη χειρότερη περίπτωση, θα πρέπει να μελετηθεί η αποτυχία στο δικαστήριο ώστε τα λάθη να γίνουν μαθήματα. Στην καλύτερη περίπτωση, θα μπορούσε να γίνει βιβλίο για το πώς αντιμετωπίζουμε τα ακροδεξιά κόμματα», λέει στην «Εφ.Συν.».
Οσο για την εμπειρία της από τη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού, «όταν βρισκόμουν στο δικαστήριο, προσπάθησα να δώσω προσοχή στο περιεχόμενο όσων ειπώθηκαν αλλά και στον ίδιο τον χώρο. Θα μπορούσα πάντα να επανεξετάσω το κείμενο, αλλά η σκηνή ήταν για μένα ένα μοναδικό πράγμα. Παρατήρησα πόσο αραιά κατειλημμένη ήταν η αίθουσα, τη συμπεριφορά της πολιτικής αγωγής αλλά και της υπεράσπισης, τα βλέμματα της έδρας. Πριν μπω στην αίθουσα του δικαστηρίου, είχα την πρόθεση να εστιάσω στους κατηγορούμενους με την ιδέα ότι πρέπει να αποτυπωθούν ως υπεύθυνοι για τα εγκλήματά τους, ότι πρέπει να δούμε ποιοι είναι. Δεν συνέβη - κοίταζαν μακριά από μένα και κατάλαβα ότι δεν θα μπορούσα να αποτυπώσω τα πρόσωπά τους. Σχεδίασα τις πλάτες και το πίσω μέρος των κεφαλιών τους και παρέμειναν στην ανωνυμία. Αυτή η λεπτομέρεια μου θύμισε ότι δεν ήταν αυτοί που διέταξαν τα εκάστοτε χτυπήματα. Αν δεν είχαν ενεργήσει για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής, άλλοι άντρες θα το είχαν κάνει στη θέση τους. Αρχισα το κόμικς με αυτή την ιδέα, ότι για τη Χρυσή Αυγή είναι τελικά τα πρόσωπα των ηγετικών στελεχών που πρέπει να αποτυπωθούν στα εγκλήματα».

Διαβάστε όλη την παρουσίαση εδώ
Εφ. Συν, επιμ. Γιώτα Τέσση (28.11.19)

 

Παρουσίαση στην Εποχή από τον Μανώλη Πιμπλή 

(...) το βιβλίο αποτελεί αναλυτική χαρτογράφηση της εγκληματικής δράσης που είναι πολύ εκτενέστερη από ό,τι γενικά νομίζει ο μέσος πολίτης και έχει αποδειχθεί από πλήθος γεγονότων αλλά και από την ίδια τη μεθοδολογία της ότι εκκινεί από κεντρικές αποφάσεις που λαμβάνει ο ηγετικός πυρήνας.

Φυσικά έχουν γραφτεί πολλά για το θέμα από δημοσιογράφους και συγγραφείς όπως ο Δημήτρης Ψαρράς και ο Κωστής Παπαϊωάννου, υπάρχει ευτυχώς και η αναλυτική καταγραφή της δίκης από το Golden Dawn Watch – αφού, δυστυχώς, ελάχιστα ΜΜΕ την καλύπτουν – ωστόσο το εξαιρετικό αυτό βιβλίο, που είναι δίγλωσσο – γραμμένο στα ελληνικά και στα αγγλικά – μιλάει για όλα τα γνωστά περιστατικά ρατσιστικής βίας, τα περιγράφει εν συντομία, τα τοποθετεί χωροχρονικά και μας δίνει μια όσο πληρέστερη εικόνα μπορούμε να έχουμε. Και λέμε όσο πληρέστερη γιατί τα περιστατικά που δεν καταγγέλθηκαν είναι οπωσδήποτε πολλαπλάσια, ενώ και οι δολοφονίες ενδέχεται να είναι περισσότερες από τις γνωστές.

Πάντως έστω κι έτσι ξέρουμε ότι δεν έχουμε ένα νεκρό αλλά τρεις. Της δολοφονίας Φύσσα είχε προηγηθεί η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από δύο μέλη της Χρυσής Αυγής τον Ιανουάριο του 2013. Τον δε αποτρόπαιο Μάιο του 2011, στο πογκρόμ που ακολούθησε τη δολοφονία Καντάρη, ο απολογισμός ήταν 100 τραυματίες από τους οποίους οι 20 άγρια μαχαιρωμένοι, αλλά κι ένας νεκρός, ο Μπαγκλαντεσιανός Αλίμ Αμπντούλ Μάναν.

Το συγκλονιστικό αυτό βιβλίο ξεκίνησε ως κάτι άλλο: αφού εντόπισαν και τεκμηρίωσαν τα πιο σοβαρά από τα πολυάριθμα περιστατικά ρατσιστικής βίας, ο οργανισμός HumanRights360 και το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ ανέθεσαν σε Έλληνες παραγωγούς οπτικής εικόνας να τα αποτυπώσουν. Στη συνέχεια τοποθέτησαν την κάθε εικόνα και περιγραφή πάνω στο χάρτη της Ελλάδας και τον ανέβασαν στον ιστότοπο valtousx.gr. Κάθε τοπωνύμιο και ένας τόπος αιματηρής επίθεσης. Τέλος, ζητήθηκε από Έλληνες και ξένους εικαστικούς καλλιτέχνες να σκιτσάρουν τους βασικούς κατηγορούμενους της δίκης. Το υλικό αυτό μετατράπηκε σε βιβλίο με κείμενα και σκίτσα που καταγράφουν το χάρτη της ρατσιστικής βίας των τελευταίων ετών στην Ελλάδα. Όποιος το διαβάσει θα τρίβει τα μάτια του…
Όσο για τα έσοδα, θα διατεθούν στην πολιτική αγωγή της δίκης που δίνει, αμισθί, έναν υπεράνθρωπο αγώνα.

Διαβάστε όλη την παρουσίαση εδώ
Μανώλης Πιμπλής, (Εποχή, 22.12.19)

 

Παρουσίαση στο periodiko.gr από τον Νίκο Γιακουμέλο
Μία αντιφασιστική κραυγή από σκίτσα

(...) Κάθε δημιουργός αποδίδει με τον δικό του τρόπο τη βία, άμεση, καίρια, φονική. Και συγχρόνως αποδίδει την τοξικότητα της, τον φόβο που δημιουργεί και που χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί ακόμα η ναζιστική συμμορία. Ωστόσο αυτή η καθηλωτική απεικόνιση έχει και μια καθαρτική σημασία. Μας θυμίζει ότι τα θύματα θα μπορούσαμε να ήμασταν εμείς  και μας καλεί να μην ξεχάσουμε, να μην αφήσουμε τη λήθη να κερδίσει, να μην αφήσουμε τον φασισμό να ξαναμεγαλώσει τόσο όσο μεγάλωσε στις ημέρες της κρίσης, ακριβώς εκμεταλλευόμενος τον φόβο. Να μην αφήσουμε τα αδέρφια μας να φύγουν άδικα. Μας δείχνει το χειρότερο δυνατό παρελθόν ακριβώς για να οπλιστούμε με γνώση απέναντι στην άγνοια και οργή απέναντι στην ανοχή και το σιγοντάρισμα στον ρατσισμό, θεσμικό και παρακρατικό.

Διαβάστε όλη την παρουσίαση εδώ
Νίκος Γιακουμέλος (toperiodiko.gr, 31.12.19)


rss feed Νέων

rss feed Νέων Εκδόσεων

Follow us:         

 

Εκδόσεις Τόπος
Πλαπούτα 2 & Καλλιδρομίου, 114 73 Αθήνα
Τηλ.: +30 210 8222835
Fax: +30 210 8222684
Επικοινωνία: info@motibo.com

Βιβλιοπωλείο / Κεντρική διάθεση:
Καλλιδρομίου & Πλαπούτα, 114 73 Αθήνα,
Tηλ. +30 210 3221580
Fax: +30 210 3211246
Επικοινωνία: bookstore@motibo.com

Προσφορές
Login
Your e-mail:
Your password:
Εχετε ξεχάσει τον κωδικό σας;
Θέλετε να εγγραφείτε;
Νέες εκδόσεις
Μαρξισμός και φιλοσοφία της μουσικής
Πάνος Ντούβος
Χώμα στα μάτια, στα αυτιά, στο στόμα
Ηλίας Μπιστολάς
Η Ελλάδα και ο Ελληνισμός στη μετααμερικανική εποχή  
Θέµης Τζήµας
Πράξεις των Αποστόλων
Ιωάννης Πανουτσόπουλος
Αγαπημένο Βρωμοδουβλίνο
Άρης Μαραγκόπουλος
Στον καιρό της Λιλιπούπολης
Γιώργος Αλλαμανής
Ο Μαρξ στο ουφάδικο
Jamie Woodcock
Άρωμα από ρίγανη
Σπύρος Μπούσιας
Τα μάτια του λόγου
Χόρχε Μποκανέρα
Τούμπα στα πλακάκια
Δέσποινα Σιμάκη
Το βλέμμα της αιωνιότητας 2022
Ηλίας Μπουργιώτης
Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα (Νέα Εμπλουτισμένη Έκδοση)
Σπύρος Σακελλαρόπουλος - Γρηγόρης Σακελλαρόπουλος
Το Σύνταγµα της Ελεύθερης Ελλάδας
Έργο Συλλογικό
«Ο Πύργος της Βαβέλ» του Μάικλ Όουξοτ
Παντελής Λέκκας
Οµάδες Balint
Δημήτρης Καλαϊτζίδης
Οι άτακτοι
Διονύσης Χαριτόπουλος
Αχ! Μουρλοσκοτωμένο
Δημήτρης Παπαχρήστος
Κοινωνική Πολιτική, Αυταρχικός Νεοφιλελευθερισμός και Πανδημία
Έργο Συλλογικό
Η προσωποκεντρική συμβουλευτική στην πράξη
Έργο Συλλογικό
Υπάρχει αντικειμενική ενημέρωση;
Έργο Συλλογικό
Η πάλη των σκοπιών
Αντώνης Γεωργούλας
Καταστάσεις άρνησης: Μαθαίνοντας για τις θηριωδίες και τον πόνο
Stanley Cohen
Εγώ, το δέντρο
Ηλίας Μπουργιώτης
Παιδιά στις γειτονιές του κόσμου
Μιχάλης Μπολιάκης
Καμένη Χώρα
Νότης Ανανιάδης
Το kineziko δωμάτιο
Κατερίνα Χρυσανθοπούλου
Θραύσµατα του χρόνου
Βασίλης Ζαβέρδας
Τα άγρια αγόρια
Ουίλιαμ Μπάροουζ
Το κεντρί
Ζωή Αποστόλου
Για το θέατρο
Βσέβολοντ Μέγερχολντ
Ταξίδι στ’ αστέρια
Χρήστος Σωτηρακόπουλος
Κατίνα Μπέλο
Θανάσης Σκρουμπέλος
Προυντόν, Μαρξ, Πικάσο
Μαξ Ράφαελ
Η εξέγερση του 1931, η στάση του Κοµµουνιστικού Κόµµατος Κύπρου και η Γ΄ ∆ιεθνής
Σπύρος Σακελλαρόπουλος - Μανώλης Χουµεριανός
Ο Αμερικάνος
Νίκος Αραπάκης
Επανάσταση, κρίση, επανάσταση;
Έργο Συλλογικό
Εγχειρίδιο Ψυχοδυναμικής Ψυχιατρικής
Έργο Συλλογικό
Για τη διδακτική της φιλοσοφίας
Έργο Συλλογικό
O Χοσέ Μαρτί και το «ελληνικό στοιχείο»
Χοσέ Οριόλ Μαρέρο Μαρτίνες
Κοινωνική εργασία: Από την θεωρία στην πράξη 
Malcolm Payne
Διαζώνη
Ουίλιαμ Μπάροουζ
Χαμένες ταυτότητες
Ρεζά Γκολαμί
Sempre Viva
Ισίδωρος Λεοντής - Χριστίνα Κοτσαρίνη
One day a kite flying... μια μέρα ένα πέταγμα αετού
Ανδρέας Ζαχαράτος
Καχάμπρε
Αρμάντο Ρομέρο
Επανάσταση στη δίνη του Eμφυλίου
Δημήτρης Μπελαντής
Πανδημία COVID-19 και οι σύγχρονες απειλές στη δημόσια υγεία
Έργο Συλλογικό
Όλα τα έχουν πει οι μοίρες
Νίκος Καζής
Η καρδιά του Σίσυφου
Τάσος Κανταράς
Και οι τέσσερις ήταν απαίσιοι
Γιάννης Μόσχος
Ο φασιστικός ιός
Καρλ Πολάνυι
Ο Γευστικός Πολιτισμός
Σούλα Μπόζη
Ευερεθιστότητα στα παιδιά & τους εφήβους
Αργύρης Στριγγάρης - Eric Taylor
Οµαδική Ψυχοθεραπεία και ∆ιαπροσωπική Νευροβιολογία
Susan Gantt - Bonnie Badenoch
Ψηφιακή Εποχή
Γιάννης Τόλιος
Λαϊκισμός, Δημοκρατία, Αριστερά
Σεραφείμ Σεφεριάδης
Συναντήσεις με τον πατέρα
Γεωργία Τσούμπα - Κατερίνα Τζωρτζακάκη
Ο σκύλος της αγάπης
Ηλίας Κουρκούτας
Μια ντουζίνα στα δύο
Γρηγόρης Γαϊτανάρος
Μια γυναίκα απολογείται
Μαρία Λούκα
21 ρωγμές στην επίσημη ιστορία για το 1821
Σπύρος Αλεξίου
Από τον Κεμαλισμό στον Ριζοσπαστισμό
Νίκος Χριστοφής
Φρενολογία στα ελληνικά
Θανάσης Καράβατος
Ο μοιρολάτρης Ζακ και ο αφέντης του
Ντενί Ντιντερό
Απελευθερωθείτε από την ΙΨΑΔ
Έργο Συλλογικό
Η Δημοσιογραφία ως Τέχνη
Έργο Συλλογικό
Κατακτώντας την ευημερία
Έργο Συλλογικό
Ο κήπος μας στην άκρη της ερήμου
Μαρώ Κάργα
Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα μάτια των Οθωμανών
Λεωνίδας Μοίρας
Ξερολιθιά
Βασίλης Τσιράκης
Μια λοξή ματιά στην ιστορία
Διονύσης Ελευθεράτος
Πορτρέτο του συγγραφέα ως κριτικού
Άρης Μαραγκόπουλος
Πόλεμος ή Ειρήνη
Kώστας Ησυχος - Δημήτρης Καλτσώνης
Ηγεµονία, στρατηγική, οργάνωση
Παναγιώτης Σωτήρης
Εισαγωγή στην Ψυχοπαθολογία του Ενήλικα (Β' ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)
Άννα Χριστοπούλου
Φλλσστ, φλλσστ, φλλλσσστ
Άρης Μαραγκόπουλος
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ