ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ TOPOS PUBLICATIONS ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ TOPOS PUBLICATIONS
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΤΙΒΟ EBOOKS
Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Γληνού
Γονείς και παιδί
Διαπολιτισμική εκπαίδευση
Διδακτική
Διδακτική των Επιστημών
Διεπιστημονικές προσεγγίσεις
Δίκαιο
Εγκληματολογία
Ειδική Αγωγή
Εκπαίδευση: Θεωρία και εφαρμογές
Επιστημολογία
Ιστορία
Κοινωνικές επιστήμες
Κοινωνική Ανθρωπολογία
Κοινωνική Πολιτική
Κοινωνική Ψυχιατρική
Κοινωνιολογία
Κοινωνιολογία του Πολιτισμού
Μαρξιστική θεωρία
Μαρτυρίες
Μέθοδοι έρευνας και Στατιστική
Μελέτες - Ερευνα
Οικονομία
Παιδαγωγικά
Πολιτική
Πολιτισμική Ιστορία
Σημειολογία
Σύγχρονη Ριζοσπαστική Θεωρία
Φιλοσοφία
Ψυχιατρική
Ψυχική Υγεία
Ψυχοθεραπεία-Ψυχανάλυση
Ψυχολογία
Ψυχολογία & Δίκαιο
Αναζήτηση
Συγγραφείς
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
Τίτλοι
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
Περιοδικά
ΑΝΤΙΓΟΝΗ
ΚΡΙΣΗ
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ
ΟΥΤΟΠΙΑ
ΣΥΝΑΨΙΣ
Πρακτορευόμενα
GRANT THORNTON
KOMMON
NEΔΑ
PUBLIC ISSUE
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΙΡΟΓΑ
ΙΕΘΣ
ΣΥΝΑΨΕΙΣ
Links
Οδηγός Ανάγνωσης
Κατάλογοι
Τα νέα του Τόπου
Διαδικτυακή παρουσίαση του μυθιστορήματος «Καχάμπρε» του Κολομβιανού ποιητή και πεζογράφου Αρμάντο Ρομέρο την Τρίτη 26 Οκτωβρίου, ώρα 19.00.
''Εγχειρίδιο Ψυχοδυναμικής Ψυχιατρικής'': παρουσίαση του συλλογικού έργου που επιμελήθηκε ο Στέλιος Στυλιανίδης
Σάββατο 23 Οκτωβρίου: παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Ηλία Κουρκούτα στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Δευτέρα 18 Οκτωβρίου: Παρουσίαση του βιβλίου "Συναντήσεις με τον πατέρα" στα εκπαιδευτήρια "Παιδαγωγική" στον Πειραιά
Πέμπτη 21 Οκτωβρίου:''Όταν γεννιέσσαι τρεις φορές'' παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Στρατούλη στην Άρτα
Πέμπτη 21 Οκτωβρίου: ''Πανδημία COVID-19 και οι σύγχρονες απειλές στη δημόσια υγεία'' παρουσίαση του βιβλίου στην Αθήνα στον κήπο του κτηρίου Ελλήνων Αρχαιολόγων
Κυριακή 10 Οκτωβρίου: συζήτηση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου ''Πόλεμος ή Ειρήνη'',πολυχώρος πολιτισμού ''Σκαλί art'' στην Ηλιούπολη
Πέμπτη 7 Οκτωβρίου: παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Λούκα στη Θεσσαλονίκη, στον Πολυχώρο Πολιτισμού & Αθλητισμού WE
Περισσότερα »
Το Γράμμα του Τόπου
Γράμμα του Τόπου
Δελτίο παραγγελίας

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε σε excel το δελτίο παραγγελίας των βιβλίων του Τόπου.

Όροι χρήσης

Παρακαλούμε, πριν την παραγγελία σας να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου, τους Όρους Χρήσης και πληροφορίες για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΙΑ » Δίκαιο
Το «άλλο άκρο» στο εδώλιο: δικαιοσύνη ή ατιμωρησία ξανά;

Το «άλλο άκρο» στο εδώλιο: δικαιοσύνη ή ατιμωρησία ξανά;
Αγόρευση στη δίκη της Χρυσής Αυγής (20 & 21 Ιανουαρίου 2020)

Παπαδάκης Kώστας

Σελ.: 256
Σχήμα: 14 x 21
ISBN: 978-960-499-318-5
Τιμή: 10,00 €
Τιμή online: 9,09 €


  Προσθήκη στο καλάθι

Δελτίο τύπου & Εξώφυλλο

1η έκδοση: Μάιος 2020

Aπό τον πρόλογο του βιβλίου: “Η ελλιπής δηµοσιότητα της διεξαγωγής της δίκης κατέστησε αναγκαία τη δηµοσιοποίηση των αγορεύσεων των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, προκειµένου η επιχειρηµατολογία, η τεκµηρίωση και τα στοιχεία τους να γίνουν ευρύτερα γνωστά. Εξάλλου δεν είµαστε δικηγόροι µόνο για τα έδρανα των δικαστηρίων, είµαστε µέρος του αντιφασιστικού κινήµατος, που µας ανέθεσε τιµητικά την έκφραση της φωνής του µέσα και έξω από τη δίκη.
Χρέος µας είναι να σταθούµε άξιοι για να τιµήσουµε αυτήν την αποστολή, µε βαθιά επίγνωση του µεγέθους της ευθύνης που την περιβάλλει. Το χρωστάµε στα θύµατα του φασισµού και του ναζισµού στη χώρα µας, και όχι µόνο, το χρωστάµε στη γενιά της Αντίστασης, το χρωστάµε στη γενιά του αντιδικτατορικού αγώνα και του Πολυτεχνείου, το χρωστάµε σε όλους όσους αγωνίζονται για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και µετανάστες, ενάντια στα υπολείµµατα του ρατσιστικού δηλητήριου της Χρυσής Αυγής, όπου και αν αυτό βρίσκει φιλοξενία. Και φυσικά το χρωστάµε στις επόµενες γενιές, για να ζήσουν και εκείνες µε τις ελευθερίες που κατέκτησαν και µας πρόσφεραν οι προηγούµενες.

Και δεν θα κάνουµε τη χάρη σε κανέναν  να πνίξουµε την αλήθεια στη σιωπή και στην αστική υποκρισία. ”

Κ.Π.


Παρουσίαση στην Αυγή από την Ελένη Πορτάλιου
Για την υπεράσπιση της δημοκρατίας με την αμετάκλητη καταδίκη των δολοφόνων

(...) Ο έγκριτος νομικός, διά βίου μάχιμος υπερασπιστής κατατρεγμένων ανθρώπων όπως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, τους οποίους η κοινωνική ιεραρχία κατατάσσει στις χαμηλότερες βαθμίδες της, καταθέτει το βιβλίο αυτό -opus magnum, θα πω- που συμπυκνώνει τον επιστημονικό λόγο υπέρ αδυνάτου, εμψυχωμένο από τη ζώσα εμπειρία τού συγγραφέα στο αντιφασιστικό κίνημα. Μεταφέρει όλα τα στάδια και όλες τις πτυχές της διαδικασίας της δίκης της Χρυσής Αυγής. Από τη μια τα αλληλοκαρφώματα και τις παλινωδίες των κατηγορουμένων, προκειμένου να δραπετεύσουν από το βάρος της εγκληματικής οργάνωσης στην οποία είναι σφιχτοδεμένοι. Από την άλλη, ο ατελείωτος κατάλογος των εγκλημάτων τους, που οδήγησαν στον θάνατο και σε βαρείς τραυματισμούς χιλιάδες αθώα θύματα, για τον μοναδικό λόγο ότι ήταν «ξένοι» - απόβλητοι πρόσφυγες και μετανάστες ή πολέμιοι του ναζισμού. Όλα αυτά δεν ενόχλησαν επί σειρά ετών τις αρμόδιες αρχές της χώρας μας, που, κατά τα άλλα, ομνύει στην αρχαία της Ιστορία, στην οποία, όμως, ήταν αντικείμενο λατρείας ο Ξένιος Ζευς. Ως αποτέλεσμα, άφηναν δεκάδες εγκλήματα να περνούν ατιμώρητα μπροστά από τα μάτια τους .

(...) Το βιβλίο του Κώστα Παπαδάκη μάς υπενθυμίζει τόσο τις εγκληματικές πράξεις εναντίον χιλιάδων κοινωνικών και πολιτικών αντιπάλων της ναζιστικής οργάνωσης  όσο και τις πληγές στο σώμα της δημοκρατίας, την αδράνεια και τη συνενοχή του κράτους, που αδιαφορούσε προκλητικά. Είναι ένα σημαντικό βιβλίο-τεκμήριο, το οποίο επαναφέρει στη μνήμη μας καρέ-καρέ τα γεγονότα και τον δικαστικό αγώνα που δόθηκε με την εμπεριστατωμένη και πολυδιάστατη αγόρευσή του συνηγόρου πολιτικής αγωγής των Αιγυπτίων ψαράδων.

Διαβάστε όλη την παρουσίαση εδώ
γράφει η Ελένη Πορτάλιου, Αυγή (20/05/2020)

 

Συνέντευξη στην Ε. Ντούρου για το Documento

Tο βιβλίο µε την αγόρευση του Κώστα Παπαδάκη, συνηγόρου πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων ψαράδων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, εκδόθηκε πριν από το lockdown, εξαντλήθηκε προτού καν βγει στα βιβλιοπωλεία και κυκλοφορεί στη δεύτερη πλέον έκδοσή του. Πριν από λίγες µέρες συναντηθήκαµε στο γραφείο του.
Η δίκη έχει ήδη κλείσει πέντε χρόνια. Ποιες δυσκολίες αντιµετωπίσατε αυτό το διάστηµα;
«Η µεγαλύτερη δυσκολία ήταν ότι τη δίκη τη διεξαγάγαµε οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής εκπληρώνοντας εµείς ουσιαστικά τα καθήκοντα του εισαγγελέα, δηλαδή την καταγραφή και ανάδειξη των εκατοντάδων περιστατικών βίας, την ανεύρεση και αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού, την επιλογή των µαρτύρων όπως και των εγγράφων. Είναι οµολογηµένο ακόµη και από αγόρευση συνηγόρου υπεράσπισης ότι αν δεν υπήρχε πολιτική αγωγή, δεν θα υπήρχε δίκη. Η εισαγγελία ήταν ανύπαρκτη. Η ανυπαρξία της κορυφώθηκε µε την αθωωτική πρόταση. Επίσης, η δηµοσιότητα της δίκης ήταν ελλιπής. Αυτό συνέβαλε στην υποβάθµιση της εικόνας της στον κόσµο. Εµείς οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής αντιµετωπίσαµε το πρόβληµα της έλλειψης δηµοσιότητας στις νοµικές του διαστάσεις. Εχουµε έναν νόµο σε ισχύ –που δυστυχώς δεν κατάργησε η προηγούµενη κυβέρνηση– ο οποίος ουσιαστικά απαγορεύει τη ραδιοτηλεοπτική µετάδοση. Εχουµε επίσης έναν νόµο σε ισχύ –που επίσης δεν κατάργησε η προηγούµενη κυβέρνηση– που δεν επιβάλλει την τήρηση πρακτικών µε φωνοληψία. Και φυσικά είχαµε την περιθωριοποίηση της δίκης στον Κορυδαλλό.» (...)

Διαβάστε την συνέντευξη εδώ
Έμυ Ντούρου, Documento-DocVille (14.06.2020)

 

Συνέντευξη του συγγραφέα στον Γ. Σαχίνη για το ραδιο 98.4

Ο Κώστας Παπαδάκης , μιλώντας στο Ράδιο 98.4 με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του στο Ηράκλειο , «Το «άλλο άκρο» στο εδώλιο: δικαιοσύνη ή ατιμωρησία ξανά; Αγόρευση στη δίκη της Χρυσής Αυγής (20 & 21 Ιανουαρίου 2020), αναφέρθηκε στην εκτίμηση του ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες , η απόφαση θα πρέπει να αναμένεται στα τέλη του 2020.

Ο ίδιος μιλώντας για το βιβλίο του αλλά και την ακροαματική διαδικασία, επεσήμανε ότι η δίκη αυτή δεν έτυχε από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης της δημοσιότητας που της έπρεπε και κυρίως της ανάδειξης του εγκληματικού χαρακτήρα, που όπως είπε είχε από την κορυφή έως την βάση της πυραμίδας, η ναζιστική – φασιστική αυτή οργάνωση. Ο κ. Παπαδάκης, αναφέρθηκε σε πτυχές και παράγοντες της δίκης, αλλά και στο πώς το κράτος και οι κυβερνήσεις διαχρονικά, στην ουσία αντιμετωπίζουν πιο χαλαρά μια τέτοια εγκληματική οργάνωση, την ώρα που επιβάλλουν εξοντωτικές ποινές σε αριστερές οργανώσεις , παρότι με ψευδεπίγραφο τρόπο καλλιεργούν κατά τα άλλα θεωρίες περί δύο άκρων.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ 
radio98.4 (03/07/2020)
 

Διαβάστε εδώ το άρθρο του Κώστα Παπαδάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών (17.05.2020) και εδώ μια παρουσίαση της Αφροδίτης Φράγκου στο περιοδικό Σοσιαλισμός από τα Κάτω (25.05.2020)

Διαβάστε εδώ την ομιλία του Κωνσταντίνου Πουλή, που εκφωνήθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου στη Χαλκίδα (thepressproject.gr 11/7/2020).

 


Παρακολουθείστε εδώ την παρουσίαση του βιβλίου το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020, στον Πολυχώρο Λιπασμάτων - Είσοδος Υδατόπυργου (Θέατρο εκδηλώσεων). 

Ομιλητές: Βασίλης Βασιλικός, συγγραφέας, βουλευτής επικρατείας, Χρήστος Βρεττάκος, δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Θανάσης Διαβολάκης, εκπαιδευτικός, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Χρύσα Παπαδοπούλου, δικηγόρος, συνήγορος οικογένειας Φύσσα και ο συγγραφέας. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ανδρουλιδάκης. Χαιρετισμός από τη Μάγδα Φύσσα. 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

 

Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου στο Polis Art Cafe στην Αθήνα, Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020.
Για το βιβλίο μίλησαν οι: Παναγιώτης Γκαργκάνας (διευθυντής εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη), Δημήτρης Δεσύλας (μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Ελένη Πορτάλιου (ομότιμη καθηγήτρια ΕΜΠ), Δημήτρης Σαραφιανός (τ. μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ) και ο συγγραφέας Τη συζήτηση συντόνισε o δημοσιογράφος Διονύσης Ελευθεράτος.


rss feed Νέων

rss feed Νέων Εκδόσεων

Follow us:         

 

Εκδόσεις Τόπος
Πλαπούτα 2 & Καλλιδρομίου, 114 73 Αθήνα
Τηλ.: +30 210 8222835
Fax: +30 210 8222684
Επικοινωνία: info@motibo.com

Βιβλιοπωλείο / Κεντρική διάθεση:
Καλλιδρομίου & Πλαπούτα, 114 73 Αθήνα,
Tηλ. +30 210 3221580
Fax: +30 210 3211246
Επικοινωνία: bookstore@motibo.com

Προσφορές
Login
Your e-mail:
Your password:
Εχετε ξεχάσει τον κωδικό σας;
Θέλετε να εγγραφείτε;
Νέες εκδόσεις
Ο Αμερικάνος
Νίκος Αραπάκης
Επανάσταση, κρίση, επανάσταση;
Έργο Συλλογικό
Για τη διδακτική της φιλοσοφίας
Έργο Συλλογικό
Εγχειρίδιο Ψυχοδυναμικής Ψυχιατρικής
Έργο Συλλογικό
O Χοσέ Μαρτί και το «ελληνικό στοιχείο»
Χοσέ Οριόλ Μαρέρο Μαρτίνες
Καταστάσεις άρνησης: Μαθαίνοντας για τις θηριωδίες και τον πόνο
Stanley Cohen
Η πάλη των σκοπιών
Αντώνης Γεωργούλας
Κοινωνική εργασία: Από την θεωρία στην πράξη 
Malcolm Payne
Διαζώνη
Ουίλιαμ Μπάροουζ
Χαμένες ταυτότητες
Ρεζά Γκολαμί
Sempre Viva
Ισίδωρος Λεοντής - Χριστίνα Κοτσαρίνη
One day a kite flying...μια μέρα ένα πέταγμα αετού
Ανδρέας Ζαχαράτος
Καχάμπρε
Αρμάντο Ρομέρο
Επανάσταση στη δίνη του Eμφυλίου
Δημήτρης Μπελαντής
Πανδημία COVID-19 και οι σύγχρονες απειλές στη δημόσια υγεία
Έργο Συλλογικό
Όλα τα έχουν πει οι μοίρες
Νίκος Καζής
Η καρδιά του Σίσυφου
Τάσος Κανταράς
Και οι τέσσερις ήταν απαίσιοι
Γιάννης Μόσχος
Ο φασιστικός ιός
Καρλ Πολάνυι
Ο Γευστικός Πολιτισμός
Σούλα Μπόζη
Ευερεθιστότητα στα παιδιά & τους εφήβους
Αργύρης Στριγγάρης - Eric Taylor
Οµαδική Ψυχοθεραπεία και ∆ιαπροσωπική Νευροβιολογία
Susan Gantt - Bonnie Badenoch
Ψηφιακή Εποχή
Γιάννης Τόλιος
Λαϊκισμός, Δημοκρατία, Αριστερά
Σεραφείμ Σεφεριάδης
Συναντήσεις με τον πατέρα
Γεωργία Τσούμπα - Κατερίνα Τζωρτζακάκη
Ο σκύλος της αγάπης
Ηλίας Κουρκούτας
Μια ντουζίνα στα δύο
Γρηγόρης Γαϊτανάρος
Μια γυναίκα απολογείται
Μαρία Λούκα
21 ρωγμές στην επίσημη ιστορία για το 1821
Σπύρος Αλεξίου
Από τον Κεμαλισμό στον Ριζοσπαστισμό
Νίκος Χριστοφής
Φρενολογία στα ελληνικά
Θανάσης Καράβατος
Ο μοιρολάτρης Ζακ και ο αφέντης του
Ντενί Ντιντερό
Απελευθερωθείτε από την ΙΨΑΔ
Έργο Συλλογικό
Η Δημοσιογραφία ως Τέχνη
Έργο Συλλογικό
Κατακτώντας την ευημερία
Έργο Συλλογικό
Ο κήπος μας στην άκρη της ερήμου
Μαρώ Κάργα
Διαλεκτά κείμενα
Φρίντριχ Ενγκελς
Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα μάτια των Οθωμανών
Λεωνίδας Μοίρας
Ξερολιθιά
Βασίλης Τσιράκης
Μια λοξή ματιά στην ιστορία
Διονύσης Ελευθεράτος
Πορτρέτο του συγγραφέα ως κριτικού
Άρης Μαραγκόπουλος
Πόλεμος ή Ειρήνη
Kώστας Ησυχος - Δημήτρης Καλτσώνης
Ηγεµονία, στρατηγική, οργάνωση
Παναγιώτης Σωτήρης
20 χρόνια χωρίς τον Καπετάνιο
Μανώλης Σαριδάκης
Εισαγωγή στην Ψυχοπαθολογία του Ενήλικα (Β' ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)
Άννα Χριστοπούλου
Κοινοτική κοινωνική εργασία
Βασίλης Καραγκούνης
Είμαστε ο λαός των ρομά
Ian Hancock
Ελληνική Σοφία: Τα θεμέλια της Ιατρικής
Πάνος Κορωνάκης-Rohlf - Μαρία Μπατζίνη
Φλλσστ, φλλσστ, φλλλσσστ
Άρης Μαραγκόπουλος
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ