ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΙΑ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ
Cult Stories
Graphic Novel
Αθλητισμός
Αστυνομική Λογοτεχνία
Βιογραφίες
Δοκίμιο
Επιστημονική Φαντασία
Ερωτικό μυθιστόρημα
Εφηβική Λογοτεχνία
Θεωρία / Εφαρμογές Τέχνης
Ιστορικό Μυθιστόρημα
Κλασική Λογοτεχνία
Κλασική λογοτεχνία / Λάμψη του Λόγου
Λευκώματα
Λογοτεχνικό Δοκίμιο
Πολιτικό μυθιστόρημα
Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία
Σύγχρονη Ξένη Πεζογραφία
Τέχνη
Αναζήτηση
Συγγραφείς
Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
Τίτλοι
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
Links
Τα νέα του Τόπου
Η "Γάτα του Σάιμον" βιβλίο του μήνα σε ζωοφιλική ιστοσελίδα
Ο τελευταίος σταθμός στις κινηματογραφικές αίθουσες!
Ο Νικ Κέιβ Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Dundee
Το τελευταίο παιχνίδι, βιβλίο της εβδομάδας στο in.gr
The heresy of the Greeks offers hope
Περισσότερα »
Το Γράμμα του Τόπου
Γράμμα του Τόπου
Περιοδικό Ουτοπία
Περιοδικό Ουτοπία
Δελτίο παραγγελίας

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε σε excel το δελτίο παραγγελίας των βιβλίων του Τόπου.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ » Cult Stories
Σαν  Άνγκρε - Τα δάκρυα της Φον Μπράουν

Σαν Άνγκρε - Τα δάκρυα της Φον Μπράουν

Παλαβός Γιάννης- Μπαμπατζιμόπουλος Σωτήρης

Σελ.: 160
Σχήμα: 12,9 x 19,8
ISBN: 978-960-6760-96-9
Τιμή: 12.10 €
Τιμή online: 11,00 €

::. Επιστημονική Φαντασία
::. Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία


  Προσθήκη στο καλάθι

1η Έκδοση: Μάιος 2009

Στους αναγνώστες που επιλέγουν αυτό το βιβλίο συστήνουμε επίσης τον Μπαλτά και άλλες ιστορίες του Θανάση Σκρουμπέλου και τη Μονοκατοικία του Δημήτρη Μητσοτάκη.


Δύο νουάρ ιστορίες επιστημονικής φαντασίας

 

Το «Σαν Άνγκρε» είναι μια ελεεινή κωμόπολη της αμερικανικής επαρχίας. Ένας άεργος τριαντάρης, γέννημα-θρέμμα της περιοχής, θα μπλεχτεί σε μια υπόθεση με κυβερνητικές συνωμοσίες, καταθλιπτικά ανδροειδή που διαβάζουν Καμί, παλιοροκάδες μπακάληδες και νομπελίστες ποιητές.

«Τα Δάκρυα της Φον Μπράουν» είναι η ιστορία του Τζο Λυχνία, δεύτερου καλύτερου ντετέκτιβ των ανατολικών φτωχοσυνοικιών. Ο Λυχνίας αναζητά τα δάκρυα μιας παλιάς δόξας του κινηματογράφου. Στο μεταξύ, περνάει τον χρόνο του πίνοντας σαμπούκες στο μπαρ «Η Μπλε Πεταλούδα», συνομιλώντας με κάθε λογής απελπισμένους, μεταλλαγμένους και τρελούς.



Η εύστοχη κριτική του Ξ. Μπρουντζάκη στο Ποντίκι art

Σε κάθε ευκαιρία έχω διαπιστώσει την πολύ καλή σχέση με τη σειρά «Cult Stories» των εκδόσεων Τόπος κι αυτό για εμένα έχει ξεχωριστή σημασία, μιας και δεν υπήρξα ποτέ ένθερμος οπαδός των καλτ αναγνωσμάτων. Στο βιβλίο μας τώρα. Πρόκειται γι’ αυτό που λέμε «δύο σε ένα», δυο συγγραφείς με τις δυο ιστορίες τους σε ένα βιβλίο. Κοινό επίσης στοιχείο, εκτός από το ύφος της γραφής, και η ηλικία. Είναι γεννημένοι και οι δύο το 1980. Το δανεικό ύφος είναι καλά αφομοιωμένο, τόσο από αντίστοιχα διαβάσματα, όσο κι από τον κινηματογράφο, ωστόσο ο τρόπος αφομοίωσής του και η αγωνία της δικής τους φωνής είναι παρόντα και στα δύο κείμενα.
Τι συμβαίνει ωστόσο όταν δυο νέοι και ταλαντούχοι συγγραφείς δεν αγωνίζονται με τις δικές τους υποθέσεις, με τη δική τους πραγματικότητα, με τον αυτοπροσδιορισμό τους; Τι συμβαίνει πραγματικά όταν δυο παιδιά, ένα από την Κοζάνη κι ένα από τη Θεσσαλονίκη, γράφουν σαν Αμερικανοί; Είναι μονάχα μια άσκηση πάνω σε ένα αγαπημένο είδος γραφής; Εντύπωση προκαλεί ότι η πιο αδύνατη στιγμή του Σαν Άνγκρε είναι μια σκηνή με τον Έλληνα μπακάλη, τον ελληνικό καφέ και τον νομπελίστα ποιητή. Όλα τ’ άλλα θα μπορούσαν να αποτελούν μια αυθεντική αμερικάνικη φωνή. Πέρα από τους ευνόητους προβληματισμούς που μου δημιούργησαν οι δυο αυτές ιστορίες, ως ασκήσεις ύφους ήταν πολύ καλές, αφομοιωμένες δημιουργικά, ευκολοδιάβαστες και με έκαναν να σηκώσω τα μάτια μου μόνο όταν έφτασα στην τελευταία τελεία.

Ξενοφώντας Μπρουντζάκης, Ποντίκι art, 25.06.09


Το περιοδικό Διαβάζω για το Σαν Άνγκρε - Τα δάκρυα της Φον Μπράουν
 
Με φράσεις μικρές, κοφτούς διαλόγους σε στυλ κόμικ, πολλές λογοτεχνικές και ροκ αναφορές, εικόνες beat και οι δύο ιστορίες σε τράβανε από το μανίκι να τις διαβάσεις.

Γ.Ν., Διαβάζω, τεύχος 498, Ιούλιος-Αυγουστος 2009


"Σινέ-ιστορίες"
 
Ιστορίες με κλισέ, με αναφορές στον κινηματογράφο, με ήρωες (και οι δύο) καταθλιπτικούς και με τάσεις αυτοκτονίας, που ακούνε μουσική διαρκώς και συχνά μιλάνε με τους στίχους τραγουδιών, φτάνουν στα όρια του κρτού. Καρτούν που ζούνε σε χώρους που ασφυκτιούν, που εγκλωβίζονται, που υποφέρουν. Οι δυο συγγραφείς έχουν αποτυπώσει -με ιδιαίτερα αφομοιωμένο τρόπο- το ύφος και τη διάθεση της ποπ κουλτούρας.
Τέα Βασιλειάδου, Ημερησία, 24.10.09
 

Διαβάστε στον Οδηγό ανάγνωσης τις πρώτες σελίδες από τις δύο νουάρ ιστορίες επιστημονικής φαντασίας, καθώς και την κριτική της Λίλυς Εξαρχοπούλου στη "Βιβλιοθήκη" της Ελευθεροτυπίας. 
Δείτε επίσης τη μεγάλη συνέντευξη που έδωσαν οι δυο συγγραφείς on line στο περιοδικό City της Θεσσαλονίκης –μέρος της οποίας δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του Μαΐου 2009. (H φωτογραφία τους εδώ τραβήχτηκε στο περίπτερο του Τόπου, στη Διεθνή Έκθεση Θεσ/νίκης του 2009, όπου το βιβλίο προσέχτηκε ιδιαίτερα.)
Στον Οδηγό Ανάγνωσης θα βρείτε επίσης επιπλέον στοιχεία για το βιβλίο μεταξύ των οποίων την πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία του Σωτήρη με τον Γιάννη.


Για επικοινωνία με τους συγγραφείς: sanangre.vonbraun@gmail.com


Εκδόσεις Τόπος
Πλαπούτα 2 & Καλλιδρομίου, 114 73 Αθήνα
Τηλ.: +30 210 8222835
Fax: +30 210 8222684
Επικοινωνία: info@motibo.com

Βιβλιοπωλείο / Κεντρική διάθεση:
Γενναδίου 6, 10678 Αθήνα
Tηλ. +30 210 3221580
Fax: +30 210 3211246
Επικοινωνία: bookstore@motibo.com

Login
Your e-mail:
Your password:
Εχετε ξεχάσει τον κωδικό σας;
Θέλετε να εγγραφείτε;
Νέες εκδόσεις
Γυμνό γεύμα, Το αποκατεστημένο κείμενο
Ουίλιαμ Μπάροουζ
Ο χάρτης των χαμένων εραστών
Ναντίμ Ασλάμ
Για την κυρία Σάντμπλουμ
Στέλιος Παπαγρηγορίου
Κρεμάστρα
Φίλιππος Δρακονταειδής
Το τελευταίο παιχνίδι
Τζέισον Κόουλι
Κορίτσι συναντά αγόρι
Άλι Σμιθ
Η Τέχνη της γραφής
Έργο Συλλογικό
Ο δικτυωμένος εαυτός
Ντέιβι Γουάιντερ
Απελευθέρωση
Άρτουρ Σνίτσλερ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ