Σοφτά-Nall Λία

Η Λία Σοφτά-Nall εκπαιδεύθηκε στη συστηµική προσέγγιση στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου µε τους Γ. και Β. Βασιλείου, και στο Εργαστήριο ∆ιερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων µε τη Χάρις Κατάκη. Επί σειρά ετών δίδαξε Κλινική Ψυχολογία στα Πανεπιστήµια Ιωαννίνων και Πατρών. Είναι διδάκτωρ Συµβουλευτικης Ψυχολογίας.

Από το 1992, είναι καθηγήτρια Ψυχολογίας στο µεταπτυχιακό και διδακτορικό τµήµα του Πανεπιστηµίου του Βόρειου Κολοράντο (ΗΠΑ) µε ειδικότητα στην οικογενειακή θεραπεία. Είναι υπεύθυνη για την εποπτεία εκπαιδευοµένων στην Πανεπιστηµιακή Κλινική και υπήρξε πρόεδρος του τµήµατος. Είναι Clinical Fellow και Approved Supervisor της AAMFT.

Πέρα από το εκπαιδευτικό και κλινικό της έργο, έχει πλούσιο συγγραφικό έργο µε περισσότερες από 50 δηµοσιεύσεις ερευνών σε επιστηµονικά περιοδικά, 105 παρουσιάσεις σε συνέδρια, και την εποπτεία 31 διδακτορικών διατριβών. Είναι συνεκδότρια στο επιστηµονικό περιοδικό The Family Journal: Counseling and Psychotherapy for Couples and Families.

Από τις εκδόσεις Τόπος κυκλοφορεί το βιβλίο: Σχολές Οικογενειακής-Συστημικής Θεραπείας (Συλλογικό, Επιστ. επιμ. Βάσω Παπαδιώτη Αθανασίου & Λία Σοφτά -Nall, Εκδ. Τόπος 2018)