Παπαδιώτη-Αθανασίου Βάσω

Η Βάσω Παπαδιώτη-Αθανασίου, ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στον Τοµέα Ψυχολογίας του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων, δίδαξε επί σειρά ετών διάφορα αντικείµενα ψυχολογίας, όπως εξελικτική ψυχολογία, θεωρίες προσωπικότητας, συστηµική-οικογενειακή θεραπεία. Από το 2015, είναι ιδρύτρια και επιστηµονική υπεύθυνη του Κέντρου Συστηµικής Θεραπείας και Συµβουλευτικής στα Ιωάννινα (www.kesythes.gr).

Η αρχική της εκπαίδευση στη συστηµική-οικογενειακή θεραπεία στο Εργαστήριο ∆ιερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων εµπλουτίστηκε µε τη συµµετοχή της σε διάφορα κέντρα εκπαίδευσης οικογενειακής-συστηµικής θεραπείας, όπως το πρόγραµµα οικογενειακής θεραπείας στο Birbeck College του Πανεπιστηµίου του Λονδίνου και το αντίστοιχο πρόγραµµα στην Κλινική του Tavistock, και, τελευταία, το µεταπτυχιακό πρόγραµµα θεραπείας οικογένειας και ζεύγους στο Πανεπιστήµιο του Βόρειου Κολοράντο.

Έχει δηµοσιεύσει πολλά άρθρα σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά και συγγράµµατα στον χώρο της εξελικτικής ψυχολογίας και συστηµικής θεραπείας.

Από τις εκδόσεις Τόπος κυκλοφορούν τα βιβλία της: Οικογένεια και όρια: Συστηµική προσέγγιση (Εκδόσεις Τόπος, 2014) & Σχολές Οικογενειακής-Συστημικής Θεραπείας (Συλλογικό, επιστ. επιμέλεια Βάσω Παπαδιώτη Αθανασίου & Λία Σοφτά- Nall, Τόπος 2018)