ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ TOPOS PUBLICATIONS ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ TOPOS PUBLICATIONS
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΤΙΒΟ EBOOKS
Comics / Graphic Novel
Cult Stories
Αθλητισμός / σειρά Ballpen
Αστυνομική Λογοτεχνία
Βιογραφίες
Γελοιογραφίες
Δοκίμιο
Επιστημονική Φαντασία
Ερωτικό μυθιστόρημα
Εφηβική Λογοτεχνία
Θέατρο
Θεωρία / Εφαρμογές Τέχνης
Ιστορικό Μυθιστόρημα
Κλασική Λογοτεχνία
Κλασική λογοτεχνία / Λάμψη του Λόγου
Λευκώματα
Λογοτεχνικό Δοκίμιο
Μαγειρική
Μουσική
Μουσικολογία
Παιδικό Βιβλίο
Ποίηση
Πολιτικό μυθιστόρημα
Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία
Σύγχρονη Ξένη Πεζογραφία
Τέχνη
Αναζήτηση
Συγγραφείς
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
Τίτλοι
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
Περιοδικά
ΑΝΤΙΓΟΝΗ
ΚΡΙΣΗ
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ
ΟΥΤΟΠΙΑ
ΣΥΝΑΨΙΣ
Πρακτορευόμενα
GRANT THORNTON
KOMMON
NEΔΑ
PUBLIC ISSUE
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΙΡΟΓΑ
ΙΕΘΣ
ΣΥΝΑΨΕΙΣ
Links
Οδηγός Ανάγνωσης
Κατάλογοι
Τα νέα του Τόπου
Διαδικτυακή παρουσίαση του μυθιστορήματος «Καχάμπρε» του Κολομβιανού ποιητή και πεζογράφου Αρμάντο Ρομέρο την Τρίτη 26 Οκτωβρίου, ώρα 19.00.
''Εγχειρίδιο Ψυχοδυναμικής Ψυχιατρικής'': παρουσίαση του συλλογικού έργου που επιμελήθηκε ο Στέλιος Στυλιανίδης
Σάββατο 23 Οκτωβρίου: παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Ηλία Κουρκούτα στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Δευτέρα 18 Οκτωβρίου: Παρουσίαση του βιβλίου "Συναντήσεις με τον πατέρα" στα εκπαιδευτήρια "Παιδαγωγική" στον Πειραιά
Πέμπτη 21 Οκτωβρίου:''Όταν γεννιέσσαι τρεις φορές'' παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Στρατούλη στην Άρτα
Πέμπτη 21 Οκτωβρίου: ''Πανδημία COVID-19 και οι σύγχρονες απειλές στη δημόσια υγεία'' παρουσίαση του βιβλίου στην Αθήνα στον κήπο του κτηρίου Ελλήνων Αρχαιολόγων
Κυριακή 10 Οκτωβρίου: συζήτηση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου ''Πόλεμος ή Ειρήνη'',πολυχώρος πολιτισμού ''Σκαλί art'' στην Ηλιούπολη
Πέμπτη 7 Οκτωβρίου: παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Λούκα στη Θεσσαλονίκη, στον Πολυχώρο Πολιτισμού & Αθλητισμού WE
Περισσότερα »
Το Γράμμα του Τόπου
Γράμμα του Τόπου
Δελτίο παραγγελίας

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε σε excel το δελτίο παραγγελίας των βιβλίων του Τόπου.

Όροι χρήσης

Παρακαλούμε, πριν την παραγγελία σας να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου, τους Όρους Χρήσης και πληροφορίες για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ » Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία
Τα φύλα χωρίς φύλλα

Τα φύλα χωρίς φύλλα

Σ. Ελπίδα

Σελ.: 208
Σχήμα: 12x19.8
ISBN: 978-960-6863-48-6
Τιμή: 13,90 €
Τιμή online: 12,64 €

::. Κοινωνική Ανθρωπολογία


  Προσθήκη στο καλάθι

1η έκδοση: Φεβρουάριος 2011

Τα σημαντικότερα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το σεξ

κρίνονται μακριά από το κρεβάτι

Νέα, αλλά ήδη πολύπειρη. Πτυχιούχος ψυχολογίας, αλλά και (πρώην) πόρνη πολυτελείας. Απελευθερωμένη από ταμπού, αλλά και ευαίσθητη. Προσγειωμένη, αλλά κατά βάθος ρομαντική. Σοβαρή, αλλά και με χιούμορ. Η Ελπίδα Σ., η πρώτη Ελληνίδα επαγγελματίας του έρωτα που επεξεργάστηκε τις εμπειρίες της σ’ ένα βιβλίο, καταρρίπτει, σε δεκαοκτώ κεφάλαια, μύθους για τις σχέσεις των δύο φύλων, αποκαλύπτει κρυφές αλήθειες, φωτίζει βαθύτερες πλευρές της ερωτικής ψυχολογίας του άνδρα και της γυναίκας και εξηγεί γιατί τα σημαντικότερα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το σεξ κρίνονται μακριά από το κρεβάτι.

Στο βιβλίο Τα φύλα χωρίς φύλλα η γνώση για τα ερωτικά ζητήματα ξετυλίγεται, δίχως καμία επιτήδευση, σαν απλή συμβουλή μιας φίλης που, ωστόσο, ξέρει με το μυαλό της και γνωρίζει με το σώμα της όσα κανένας σεξολόγος του είδους – γι’ αυτό και μιλάει κατευθείαν στην καρδιά και το μυαλό των αναγνωστριών και των αναγνωστών. Αυτό το βιβλίο δεν έχει ανάγκη συστάσεων. Η απλή ανάγνωση μερικών σελίδων πείθει για του λόγου το αληθές.

Ενδεικτικοί τίτλοι κεφαλαίων του βιβλίου

* Μπορούμε όποτε θέλουμε, αλλά δεν θέλουμε όποτε μπορούμε
* Μας διαλέγουν ή τους διαλέγουμε;
* Το φλερτ: μια δύσκολη υπόθεση (για εκείνους)
* Ποιοι απιστούν και ποιοι προδίδουν
* Είναι δική μου, είναι δικός μου: σφραγίδες κυριότητας
* Περί μεγέθους και άλλων τινών
* Κάλλιο πέντε και στο χέρι

--------------------------------------------------------------------------------------

Αυτό που με νομιμοποιεί, ως πρώην κολ γκερλ, να μιλήσω για όσα θα διαβάσετε είναι το εξής απλό και αδιαμφισβήτητο γεγονός: μια εταίρα γνωρίζει τους άνδρες όπως πραγματικά είναι, όχι όπως θέλουν να παρουσιάζονται ή όπως φαίνονται μέσα στον παραμορφωτικό καθρέφτη της ερωτικής ανεμοζάλης. Και, επίσης, μπορεί να μελετήσει ψύχραιμα τις δικές της γυναικείες αντιδράσεις στην ανδρική συμπεριφορά, αφού δεν δεσμεύεται από συμβατικότητες ούτε έχει λόγο να επινοεί δικαιολογίες, από εκείνες που συχνά σκαρφιζόμαστε στην προσωπική και την κοινωνική ζωή μας για να περισώσουμε την ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας. Μια πόρνη, όσο κυνική και αν φαίνεται στη δουλειά της, μπορεί να διατηρεί έναν πυρήνα γυναικείου ρομαντισμού που δεν κινδυνεύει να θρυμματιστεί από χαμένες ψευδαισθήσεις, διαψευσμένες προσδοκίες και διαλυμένες αφελείς φαντασιώσεις. Πιστεύω πως θα το διακρίνετε αυτό στις σελίδες που ακολουθούν.

Aπό την Εισαγωγή της συγγραφέως στο Τα Φύλα χωρίς Φύλλα.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Το Πρώτο Θέμα για το βιβλίο

H πρώτη Ελληνίδα που κατέγραψε τις εμπειρίες της. ως ψυχολόγος και ως συνοδός πολυτελείας σε ένα βιβλίο: «Τα φύλα χωρίς φύλλα» περιλαμβάνουν τις συμβουλές και τις (πλούσιες) εμπειρίες της και κάνουν το « Sex and the City» να μοιάζει με φτωχό, μπαγιάτικο πιάτο.


Τίνα Μανδηλαρά, 20.02.2011

Δείτε όλη την παρουσίαση εδώ.

Τα Νέα γράφουν για το βιβλίο

Όσα έµαθε σε δυόµισι χρόνια πορνείας για τις σχέσεις ανδρών - γυναικών γράφει µια Ελληνίδα µε πτυχία Ψυχολογίας – κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα µας. (…) Με στρωτή και αποφθεγµατική γλώσσα, η Ελπίδα Σ. δίνει συµβουλές, κυρίως σε γυναίκες, καταφεύγει σε παραδείγµατα του ζωικού βασιλείου όπως οι χιµπαντζήδες µπονόµπο, σε ανεκδοτολογικές ιστορίες, όπως του προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κάλβιν Κούλιτζ που έδωσε το όνοµά του σε οµώνυµο σύνδροµο, ακόµη και σε µία ρήση «του µεγάλου φαλλοκράτη Μίλαν Κούντερα», καθώς «οι φαλλοκράτες καταλαβαίνουν καλύτερα τις γυναίκες από τους πολιτικά ορθούς». Αυτό που εντυπωσιάζει πάντως είναι ότι ενώ, όπως λέει, είναι κόρη µορφωµένης φεµινίστριας που έζησε τον Μάη του ‘68, η ίδια αναπαράγει – αναλυµένα, είναι αλήθεια – πολλά από τα κλισέ που διαχρονικά οριοθετούν τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων. Στη γυναίκα – λέει – το σεξ, «όταν δεν το εµπνέει η καρδιά», αφήνει «τη στυφή γεύση της µαταίωσης». Και κάπως έτσι, µία «ιέρεια» του έρωτα µετατρέπεται σε ιεροκήρυκα της αγάπης...


Μανώλης Πιµπλής, 01.03.2011

Το Ποντίκι Art  γράφει για το βιβλίο

Έχει ενδιαφέρον η αφοπλιστική απλότητα μιας μεγάλης περιπέτειας ζωής που δεν μεμψιμοιρεί, δεν καταγγέλλει, δεν εκπορνεύεται, αλλά μέσα από την εμπειρία της προσπαθεί να διδαχτεί, να αποκρυπτογραφήσει τα σκοτεινά σημεία δύο τόσο διαφορετικών ψυχισμών· και το συγκινητικότερο είναι ότι στο βάθος επιθυμεί να μοιραστεί την εμπειρία της και τα ιδιαίτερα εύστοχα συμπεράσματά της προς όφελός μας.


Ξενοφώντας Μπρουντζάκης, Ποντίκι Art, 03.03.11
 

Διαβάστε εδώ την εκτενή παρουσίαση του Ξ. Μπρουντζάκη.

 

To περιοδικό Metropolis  γράφει για το βιβλίο

Το βιβλίο της απέχει πολύ από την πορνογραφικά γαργαλιστική αφήγηση περιστατικών του επαγγέλματος της. Δίχως χυδαιότητες ή ηθικολογίες, μιλά για τις σχέσεις των δύο φύλων, τις συγκρουόμενες επιθυμίες, με αναφορές από τον Φρόυντ ως τον Κούντερα, και από τους πίθηκους μπονόμπο ως τον Ηρόδοτο και την ιστορία της εταίρας Ροδόπιδος. Καθώς το διάβαζα, ανακάλυψα πολλές ενδιαφέρουσες αλήθειες γύρω από το φλερτ, την απιστία αλλά και το πόσο σημασία έχει το μέγεθος τελικά για τις γυναίκες. Στα μισά της ανάγνωσης βιάστηκα να μπω στο ιστολόγιο της συγγραφέως: elpida-s.blogspot.com. Κάποιοι εκεί αμφισβητούσαν ακόμα και το ότι είναι γυναίκα, πόσο μάλλον πρώην κολ-γκερλ. Συνέχισα την ανάγνωση ακάθεκτος και καταλήγω: ελάχιστη σημασία έχει. Το βιβλίο σε βάζει σε χρήσιμους προβληματισμούς έτσι κι αλλιώς. Αν πρόκειται για άνδρα, γράφει πολύ νεανικά και πειστικά. Αν πάλι πρόκειται για γυναίκα, γράφει πολύ ισορροπημένα και ευχάριστα. Οπως και να έχει, το βιβλίο διαβάζεται εν μία νυκτί, όχι και τόσο πονηρή πια, αφού η Ελπίδα Σ. πλέον δεν ασκεί το αρχαιότερο των επαγγελμάτων, αλλά εκείνο της συγγραφέως. Και το ασκεί καλά.

Ηλίας Κολοκούρης, 04.03.11

Το blog "kelaidismata" γράφει για το βιβλίο

Ένα βιβλίο έκπληξη κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Τόπος: Τα φύλα χωρίς φύλλα από μια νέα συγγραφέα που το υπογράφει με το ψευδώνυμο Ελπίδα Σ.(…) Η Ελπίδα Σ. αποκαλύπτει για τον εαυτό της ότι αν και μεγάλωσε σε προοδευτικό περιβάλλον, δεν δηλώνει φεμινίστρια. Ωστόσο, είναι εμφανές από τις πρώτες σελίδες ότι ο τρόπος προσέγγισης σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα είναι ανοιχτόμυαλος, τολμηρός, αλλά και έντιμος – όσο και αν το τελευταίο φαινομενικά έρχεται σε αντίθεση με την κακή φήμη του πρώην επαγγέλματός της. Κάτι άλλο που αποτελεί ευχάριστη έκπληξη είναι το πολύ καλό επίπεδο χρήσης της γλώσσας και έκφρασης, καθώς και το άφθονο και πνευματώδες χιούμορ, που προσέχει να μην ξεπερνά τα όρια του “σόκιν”. (…). Tο μεγαλύτερο κέρδος από την ανάγνωση ενός βιβλίου όπως Τα φύλα χωρίς φύλλα δεν είναι το να επιβεβαιώσει κανείς τις όποιες αντιλήψεις μπορεί να έχει για τις σχέσεις και το σεξ, ούτε φυσικά να βρει ένα τυφλοσούρτη που θα του λύσει τα προσωπικά προβλήματα, αλλά να “ερεθιστεί” εγκεφαλικά γνωρίζοντας ένα διαφορετικό και ίσως πιο “ψαγμένο” τρόπο προσέγγισης, από μια νέα κοπέλα με τη διπλή ιδιότητα της επαγγελματία-ερευνήτριας.

http://kelaidismata.wordpress.com/

--------------------------------------------------------------------------------------

Στον Οδηγό ανάγνωσης μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την Εισαγωγή της συγγραφέως καθώς και το προλογικό σημείωμα του εκδότη.


rss feed Νέων

rss feed Νέων Εκδόσεων

Follow us:         

 

Εκδόσεις Τόπος
Πλαπούτα 2 & Καλλιδρομίου, 114 73 Αθήνα
Τηλ.: +30 210 8222835
Fax: +30 210 8222684
Επικοινωνία: info@motibo.com

Βιβλιοπωλείο / Κεντρική διάθεση:
Καλλιδρομίου & Πλαπούτα, 114 73 Αθήνα,
Tηλ. +30 210 3221580
Fax: +30 210 3211246
Επικοινωνία: bookstore@motibo.com

Προσφορές
Login
Your e-mail:
Your password:
Εχετε ξεχάσει τον κωδικό σας;
Θέλετε να εγγραφείτε;
Νέες εκδόσεις
Ο Αμερικάνος
Νίκος Αραπάκης
Επανάσταση, κρίση, επανάσταση;
Έργο Συλλογικό
Για τη διδακτική της φιλοσοφίας
Έργο Συλλογικό
Εγχειρίδιο Ψυχοδυναμικής Ψυχιατρικής
Έργο Συλλογικό
O Χοσέ Μαρτί και το «ελληνικό στοιχείο»
Χοσέ Οριόλ Μαρέρο Μαρτίνες
Καταστάσεις άρνησης: Μαθαίνοντας για τις θηριωδίες και τον πόνο
Stanley Cohen
Η πάλη των σκοπιών
Αντώνης Γεωργούλας
Κοινωνική εργασία: Από την θεωρία στην πράξη 
Malcolm Payne
Διαζώνη
Ουίλιαμ Μπάροουζ
Χαμένες ταυτότητες
Ρεζά Γκολαμί
Sempre Viva
Ισίδωρος Λεοντής - Χριστίνα Κοτσαρίνη
One day a kite flying...μια μέρα ένα πέταγμα αετού
Ανδρέας Ζαχαράτος
Καχάμπρε
Αρμάντο Ρομέρο
Επανάσταση στη δίνη του Eμφυλίου
Δημήτρης Μπελαντής
Πανδημία COVID-19 και οι σύγχρονες απειλές στη δημόσια υγεία
Έργο Συλλογικό
Όλα τα έχουν πει οι μοίρες
Νίκος Καζής
Η καρδιά του Σίσυφου
Τάσος Κανταράς
Και οι τέσσερις ήταν απαίσιοι
Γιάννης Μόσχος
Ο φασιστικός ιός
Καρλ Πολάνυι
Ο Γευστικός Πολιτισμός
Σούλα Μπόζη
Ευερεθιστότητα στα παιδιά & τους εφήβους
Αργύρης Στριγγάρης - Eric Taylor
Οµαδική Ψυχοθεραπεία και ∆ιαπροσωπική Νευροβιολογία
Susan Gantt - Bonnie Badenoch
Ψηφιακή Εποχή
Γιάννης Τόλιος
Λαϊκισμός, Δημοκρατία, Αριστερά
Σεραφείμ Σεφεριάδης
Συναντήσεις με τον πατέρα
Γεωργία Τσούμπα - Κατερίνα Τζωρτζακάκη
Ο σκύλος της αγάπης
Ηλίας Κουρκούτας
Μια ντουζίνα στα δύο
Γρηγόρης Γαϊτανάρος
Μια γυναίκα απολογείται
Μαρία Λούκα
21 ρωγμές στην επίσημη ιστορία για το 1821
Σπύρος Αλεξίου
Από τον Κεμαλισμό στον Ριζοσπαστισμό
Νίκος Χριστοφής
Φρενολογία στα ελληνικά
Θανάσης Καράβατος
Ο μοιρολάτρης Ζακ και ο αφέντης του
Ντενί Ντιντερό
Απελευθερωθείτε από την ΙΨΑΔ
Έργο Συλλογικό
Η Δημοσιογραφία ως Τέχνη
Έργο Συλλογικό
Κατακτώντας την ευημερία
Έργο Συλλογικό
Ο κήπος μας στην άκρη της ερήμου
Μαρώ Κάργα
Διαλεκτά κείμενα
Φρίντριχ Ενγκελς
Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα μάτια των Οθωμανών
Λεωνίδας Μοίρας
Ξερολιθιά
Βασίλης Τσιράκης
Μια λοξή ματιά στην ιστορία
Διονύσης Ελευθεράτος
Πορτρέτο του συγγραφέα ως κριτικού
Άρης Μαραγκόπουλος
Πόλεμος ή Ειρήνη
Kώστας Ησυχος - Δημήτρης Καλτσώνης
Ηγεµονία, στρατηγική, οργάνωση
Παναγιώτης Σωτήρης
20 χρόνια χωρίς τον Καπετάνιο
Μανώλης Σαριδάκης
Εισαγωγή στην Ψυχοπαθολογία του Ενήλικα (Β' ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)
Άννα Χριστοπούλου
Κοινοτική κοινωνική εργασία
Βασίλης Καραγκούνης
Είμαστε ο λαός των ρομά
Ian Hancock
Ελληνική Σοφία: Τα θεμέλια της Ιατρικής
Πάνος Κορωνάκης-Rohlf - Μαρία Μπατζίνη
Φλλσστ, φλλσστ, φλλλσσστ
Άρης Μαραγκόπουλος
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ